Priit Lomp: energeetikamurest saab jagu ka Eestist tuumariiki tegemata (15)

Priit Lomp
, riigikogu SDE fraktsiooni esimees
Copy
Priit Lomp
Priit Lomp Foto: Margus Ansu

Arutelud tuumajaama rajamise üle on taas hoo sisse saanud. On hulk ettevõtjaid ja poliitilisi jõude, kes näevad Eestit tulevase tuumariigina. Ent on hulk teadlasi, ettevõtjaid ja poliitikuid, kes tuumaenergiat ennast kindlasti ei pelga, aga kelle peamine küsimus on, kas Eesti tegelikult vajab vältimatult tuumajaama. Tuumaenergia arendamise kasuks räägib mitmeid plusse, sealhulgas kliimat puudutavad.

Aprilli keskpaigas arutas riigikogu oluliselt tähtsa riikliku küsimusena tuumaenergia kasutuselevõtu vajadust ja võimalusi Eestis. Arutelu all oli nii kliimaministeeriumi töörühma lõpparuanne, siseministeeriumi rõhuasetused turvalisuse küsimustes kui ka Stockholmi keskkonnainstituudi analüüs Eesti inimestele ja ettevõtjatele soodsaima elektrienergia tagamiseks.

Kuigi arutelu oli seni peetutest tasakaalukaim, ütlen kohe ära, et sotsiaaldemokraatide aplausi tuumajaama võimalik rajamine Eestisse ei saanud. Ehk hakkasid esitatud andmete toel ka senised tuumajaama toetajad endiltki kriitilisi küsimusi küsima ning kõhklema.

Kommentaarid (15)
Copy
Tagasi üles