Raudteetunnelitele mõeldud raha läheb esialgu mujale (1)

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Variku kooli lähistele, Aianduse tänava juurde pidi tänavu tulema raudtee alla tunnel. Nüüd lükkub see vähemalt aasta edasi.
Variku kooli lähistele, Aianduse tänava juurde pidi tänavu tulema raudtee alla tunnel. Nüüd lükkub see vähemalt aasta edasi. Foto: Sille Annuk

Tartu linnavalitsuse tänavune teetööde plaan näeb ette ühe suurema projektina Puiestee tänava ümberehituse. Linnaeelarves oli selleks planeeritud veidi üle 1,1 miljoni euro, kuid hankega ilmnes, et töö läheb maksma hoopis ligi 2,5 miljonit eurot.

Et ootamatult kaela sadanud ülekulu katmiseks raha leida, otsustas linn mitut teist projekti kärpida. Ühtlasi lükkub kahe raudteealuse jalakäijate tunneli ehitus vähemalt aasta võrra edasi.

Tee-ehitus läheb kallimaks suuresti ühe liiklussõlme, Puiestee ja Raatuse tänava ristmiku uue lahenduse pärast, selgitas teedeteenistuse juht Oleg Lužetski. «Algses projektis ei olnud plaanis sinna foore paigaldada. Aga neid on ikkagi vaja, sest tegemist on teelõiguga, kus on tihe liiklus ning jalakäijatel ei ole seda võimalik ohutult ületada,» jätkas ta. Ainuüksi fooride paigaldamine lisas tee ümberehituse maksumusele pool miljonit eurot. Ka tuleb ristmik ehitada plaanitust laiem.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles