Toidupanga tüli ajas ka sotsiaalministeeriumi ärevile

Kelly Olesk
, Reporter
Copy
Eesti toidupank ja maakondlikud toidujagamise keskused on omavahel tülli pööranud.
Eesti toidupank ja maakondlikud toidujagamise keskused on omavahel tülli pööranud. Foto: Urmas Luik

Lisaks Tartu- ja Valgamaa toidupankadele on SA Eesti-Hollandi Heategevusfond ehk Eesti toidupank pööranud tülli veel kuue maakondliku partneriga. Kuigi töö kohalike toidupankadega jätkub veel nädal aega, on tulevik ebaselge. Ka sotsiaalministeerium, kellega Eesti toidupank on hankelepingu sõlminud, tunneb muret, kuidas töö uuest kuust jätkub.

Maakondlikud toidupangad on pöördunud sotsiaalministeeriumi poole ja teavitanud erimeelsustest Eesti toidupangaga, kinnitas sotsiaalministeeriumi toiduabi nõunik Aire Johanson. «Olukord, kus Eesti toidupank katkestas üle 10-aastased koostöösuhted mitme partneriga, tekitab muret,» lisas ta. 

Pöördumise peale on sotsiaalministeerium kohtunud pöördumise saatnud maakondlike toidupankadega, et saada olukorrast parem ülevaade. Ministeerium on kohtunud ka Eesti toidupanga juhtidega ning soovitanud mõlemale poolele leida organisatsioonide vahel võimalikke lepituskohti. «Ühtlasi oleme kohtunud Valga ja Tartu maakonna omavalitsuste esindajatega. Täna ja homme kohtume ülejäänud kuue maakonna omavalitsuste esindajatega, keda toidupankade vaheline tüli puudutab,» märkis Johanson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles