Ööhaldjad lendasid esimest korda kaugele, et aidata tuhandet pidutsejat

Kristofer Seema
, reporter
Copy
Ööhaldjatel oli Kammivabrikus reivi ajal oma tuba, mille tagumine osa jäi katte taha varju. Ööhaldjas Marit Oja näitas, et seal on kaks voodit, tekid ja padjad ning okseämbrid.
Ööhaldjatel oli Kammivabrikus reivi ajal oma tuba, mille tagumine osa jäi katte taha varju. Ööhaldjas Marit Oja näitas, et seal on kaks voodit, tekid ja padjad ning okseämbrid. Foto: Kristjan Teedema

Ööl vastu pühapäeva toimus Kammivabrikus ülikoolilinna viimase kümnendi suurim reiv Kauge. Esimest korda jälgisid Tartu peoliste tegemisi ööhaldjad, kelle ülesanne oli silm peal hoida uimastite või alkoholiga liialdanud inimestel.

Kokku käis üritusel ligikaudu tuhat inimest. Ööhaldja Marit Oja sõnul oli ka neile festivalialal eraldatud ruum öösel pidevalt rahvast täis. «Väga äge pidu oli. Pigem meie jaoks rahulik, aga terve öö oli ikka suhtlemist inimestega. Mõnel oli küsimusi ja teistel vaja erinevaid tarvikuid, mis meil igal üritusel kaasas,» rääkis Oja.

Üritus pakkus ööhaldjatele mitmeid väljakutseid. Raske on kontrollida tuhandet peolist, kes pole ühes kindlas kohas, vaid laiali suurel alal nelja lava ees. Seetõttu hakkabki nende koostöö ürituste korraldajatega alati pihta varakult, sest kindlaks on vaja teha kõik võimalikud probleemid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles