EKRE heidab linnavolinikule ette rollikonflikti: ühel pool lauda tellib, teisel pool annab kätte

Jüri Saar
, arvamustoimetaja
Copy
Tartu linnavolikogu keskkonnakomisjoni esimees Mart Hiob esindab sotse, kuid erakonda pole ta astunud.
 
Tartu linnavolikogu keskkonnakomisjoni esimees Mart Hiob esindab sotse, kuid erakonda pole ta astunud.  Foto: Sille Annuk

Tartu linn on viimase viie aasta jooksul tellinud Mart Hiobiga seotud ettevõtetelt planeeringuid või uuringuid 307 614 euro eest, sealhulgas ka tundliku Süku planeeringu koostamise. Kuid samal ajal on Hiob sotside esindajana linnavolikogu keskkonnakomisjoni esimees, see komisjon menetleb paljusid planeeringud ja ruumiloomeküsimusi.

Sestap on Hiob pidanud end rollikonflikti tõttu mitmest arutelust taandama. Volikogu EKRE fraktsioon otsib toetust Hiobi umbusaldamiseks põhjendusega, et läbipaistev juhtimine ei tohiks jätta kaksipidi tõlgendamise võimalust.

EKRE fraktsiooni juhi Silver Kuusiku Hiobi umbusaldamist nõudvale pöördumisele eelnes arupärimine tema tegevuse kohta. Sotsist abilinnapea Elo Kiivet vastas sellele volikogu eilsel istungil. Kiivet selgitas pikalt probleemi õiguslikku olemust ja toonitas, et küsimus on eeskätt riskide maandamises.

«Linnavalitsuse hinnangul on kehtivas õiguses olemas kõik vajalikud meetmed ja käitumisjuhised selleks, et ametiisikute erinevates rollides valitseks selgus,» rääkis Kiivet. «Kehtiv õigus tugineb ametiisiku enda enesekontrollile, vastutusele ja huvide konflikti olukorras aktiivsele tegutsemis- ja teavitamiskohustusele. Linnavalitsuse ülesanne on jälgida, et Mart Hiobi selliste erinevate rollide pinnalt tekkivad kokkupuuted linnavalitsuse erinevate teenistujatega oleksid võimalikult läbipaistvad ja kontrollitavad ning et linnavalitsuse teenistujad ei tunneks end survestatuna või mõjutatuna Mart Hiobi positsioonist linnavolikogu liikme ja keskkonnakomisjoni esimehena.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles