Tanel Tein: linnarahvas ei pea spikerdama! Abilinnapeal tuleb tagasi astuda (3)

Tanel Tein
, riigikogu kultuurikomisjoni liige (Eesti 200)
Copy
Tanel Tein
Tanel Tein Foto: Postimees/Sille Annuk

Tartu abilinnapea Elo Kiiveti arvamusloos (TPM, 12.4 «Kuidas lugeda Süku planeeringut. Spikker») pakub abilinnapea oma tegemata tööle lahendust, kui ise ei oska või ei saa aru, võta spikker välja ja spikerda. Abilinnapea soovitab linnarahvale spikrit planeeringu lugemisel, mis on avalikule väljapankule saadetud detailplaneeringu eskiislahendus. Miks peab detailplaneeringus spikrit kasutama, tegemist on ju detailsete lahendustega ja asi peab olema selge?

Paraku eksamil spikerdada ei tohi ja selles jään oma arvamusloos (Tanel Tein, «Süku detailplaneeringu eskiis on poolik ja hämab juba eos») öeldu juurde: «Linnavalitsuse ruumiloome osakond ja vastutav abilinnapea on selgelt lati alt läbi jooksnud ning detailplaneeringu ala puudutavad lahendused on läbi töötamata, puudulikud või lausa olematud. Juku saadetaks korduseksamile.» Teisisõnu, abilinnapea peab oma tegemata töö eest vastutama ja tagasi astuma.

Kõik planeeringud tuleb detailselt ka läbi joonistada, et linnarahvas ei peaks spikrit kasutama. Abilinnapea vastab oma arvamusloos: «Kuidas tänavad muutuvad? Vabaduse puiestee muutub kitsamaks – säilib kahesuunaline autoliiklus, nii et kummaski suunas on üks sõidurada koos ratta- ja kõnniteega.» Aga miks seda pole siis eskiisjoonisele kantud?

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles