Telesaate «Rakett 69» võitja nokitseb Tartus vanaisaga juba väiksest saati (1)

Jens Raavik
, ajakirjanik
Copy
Miina Härma gümnaasiumi 11. klassis õppiv Andri Türkson valmistas «Rakett 69» finaalis raketi, mis tõi talle lisaks au ja kuulsusele ka 15 000 eurot.
Miina Härma gümnaasiumi 11. klassis õppiv Andri Türkson valmistas «Rakett 69» finaalis raketi, mis tõi talle lisaks au ja kuulsusele ka 15 000 eurot. Foto: Margus Ansu

Laupäeva õhtul eetris olnud telesaate «Rakett 69» finaali võitis Tartu Miina Härma gümnasist Andri Türkson, kes hakkas kõiksuguste asjade kallal nokitsema juba paariaastase poisikesena. Tänaseks on noorel mehel kodus töötuba, kus tema põhiline töövahend on 3D-printer.

Üks põhjus, miks Härma gümnaasiumi 11. klassi õpilane Andri Türkson (18) «Rakett 69» saatesse läks, on saate 10. hooaja võitja Uku Andreas Reigo, kelle saavutustele vaatas Türkson noorena alt üles.

Lisaks on tema eeskuju füüsikaõpetaja Riina Murulaid, kes annab Türksoni sõnutsi tundi alati nii hea tujuga, et see on suisa nakkav, mistap tahaks noor mees omada samasugust võimet inspireerida õpilasi ning sütitada neis uudishimu füüsika või tehnoloogia vastu.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles