Kaks linnasüdame arhitektuurivõistlust läksid vett vedama (1)

Jüri Saar
, arvamustoimetaja
Copy
Planeeringuvõistluse võidutöö «Puu tänav», autorid Urmo Mets, Kristiina Aasvee, Grete Veskiväli, Kaur Talpsep, Mari Renno, Allan Pilter, Lisette Tiirik, Kauss Arhitektuur. Võistluse korraldajad Giga Investeeringud ja Tartu linnavalitsus, žürii liikmed Jarno Laur, Tõnis Arjus, Janek Veeber, Ott Alver, Tiit Sild.
Planeeringuvõistluse võidutöö «Puu tänav», autorid Urmo Mets, Kristiina Aasvee, Grete Veskiväli, Kaur Talpsep, Mari Renno, Allan Pilter, Lisette Tiirik, Kauss Arhitektuur. Võistluse korraldajad Giga Investeeringud ja Tartu linnavalitsus, žürii liikmed Jarno Laur, Tõnis Arjus, Janek Veeber, Ott Alver, Tiit Sild. Foto: Tartu linnavalitsus

Kuus aastat tagasi 7. märtsil kirjutas Tartu Postimees, kuidas äsja lõppenud planeeringuvõistluse alusel saab Tartu uue avaturu uues kohas ning terve kvartal praeguse Sadamateatri lähikonnas täitub uute elu- ja ärihoonetega. Detailplaneeringu koostamiseks pidi minema aasta, sest piirkond on keeruline.

Samuti oli natuke vähem kui aasta varem lõppenud arhitektuurivõistlus, mille alusel pidanuks hoo sisse saama Atlantise ümbruse ehk Holmi hoonestamine. Riigimaja, korterid ja ärid, kaldapromenaad. Nüüdseks on kõigile selge, et ka see piirkond on keeruline.

Mõlema võistlusala puhul on ühine, et need on Tartu absoluutses südames ja ka nüüd, 2024. aasta kevadel ei ole jõutud isegi detailplaneeringu algatamiseni. Veelgi enam – süveneb veendumus, et senisel kujul ei ole kumbki neist realiseeritav, kuigi kulunud on aastaid, töötunde ja raha.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles