Sadagu lörtsi või tõusku maksud, ettevõtja ja põllumees tulevad maamessile ikka

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Dotnuvas Balticu tegevjuht Raigo Paabut ütles, et sääraseid pool miljonit eurot maksvaid traktoreid on Eestis alla kümne.
Dotnuvas Balticu tegevjuht Raigo Paabut ütles, et sääraseid pool miljonit eurot maksvaid traktoreid on Eestis alla kümne. Foto: Kristjan Teedema

Kuigi eile hommikul oli hall maas ning täna võib taevast alla sadada lörtsi, oli eile Tartus alanud maamessil juba enne avamist järjekord värava taga. Elukallidus on jätnud jälje nii masinamüüjatele, põllumeestele kui ka toidutootjaile, kuid messil osalejad leiavad, et raskete aegade kiuste on sellest suursündmusest rohkem võita kui kaotada.

Vorm maamessi esimesel tunnil on hea, akud on laetud, ütles Võrumaa Nopri talu peremees Tiit Niilo eile hommikul. Kogu maamessi ajaloo jooksul on Nopri talumeierei jätnud messile tulemata vaid mõnel korral. Tiit Niilo meenutas, et seitse-kaheksa aastat tagasi oli aeg, mil ei olnud motivatsiooni osaleda. «Praegu enam ei kujuta ette, et siin ei osaleks, tootja asi on oma tooteid tutvustada, seda ei tee tema eest mitte keegi,» sõnas ta.

Talumeiereisid on läbi aja olnud Eestis kõige rohkem 49. Nüüd on neid, kes tooteid ka kauplusekettidele müüvad, alles vaid neli. Hiljuti teatas üks pikaaegsetest ettevõtetest Pajumäe talu oma tegevuse lõpetamisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles