Rattaralli programmi lisandub vana kooli võidusõit

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Tartu 1. rattralli start 1982. aastal Tartu raeplatsil, kus oli stardis ka olümpiavõitja Aavo Pikkuus (ees paremal).
Tartu 1. rattralli start 1982. aastal Tartu raeplatsil, kus oli stardis ka olümpiavõitja Aavo Pikkuus (ees paremal). Foto: Klubi Tartu Maraton

Tänavuse Tartu rattaralli programmi lisandub vintage-sõit, mis toob kokku vana kooli jalgrataste entusiastid ja huvilised. Ettevõtmise eesmärk on väärtustada jalgrattaspordi ajalugu, tuues fookusesse eelmisest sajandist pärit jalgrattad, riietuse ja muu sinna juurde kuuluva.

Lõuna-Euroopas on retroratastele mõeldud ühissõidud saanud järjest populaarsemaks ning meilgi Eestis on üha rohkem huvilisi, kes on soetanud või ise restaureerinud terasraamiga võidusõiduratta, sõnas rattaklubi Vanakooli Kangelased eestvedaja Vegerd Veskimägi. «Meil on väga hea meel, et Tartu rattaralli korraldajad olid valmis tegema koostööd, sest Tartu rattaralli on nii Eesti kui lähimaade kõige väärikam ja suurem rattaüritus, mille programmi vintage-sõit ideaalselt sobib,» ütles Vegerd Veskimägi.

Rattaralli Vintage-sõidule sobiv jalgratas.
Rattaralli Vintage-sõidule sobiv jalgratas. Foto: klubi Tartu Maraton

Tartu rattaralli vintage- ehk vana kooli rataste võidusõit toimub 26. mail Tartu rattaralli 56-kilomeetrisel distantsil ning sellele oodatakse osalema jalgrattaga, mille terasraam on toodetud enne 1987. aastat.

Lisaks toimub päev varem Tartu kesklinnas vana kooli ratastele mõeldud tasuta paraadsõit, mille distants on kaheksa kilomeetri pikkune. Samuti on võistluskeskuses avatud retrorataste ja -varustuse väljapanek.

43. Tartu rattaralli toimub tänavu 25. ja 26. mail. Valikus on nii 126, 56 ja 17 kilomeetri pikkune põhidistants kui ka laste- ja virtuaalsõidud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles