Globaalmuutuste akadeemikuks osutus tänavu Ülo Mander

Jens Raavik
, ajakirjanik
Copy
Ülo Mander Amazonase palmisoos Peruus.
Ülo Mander Amazonase palmisoos Peruus. Foto: Erakogu

Kolmapäevasel Eesti teaduste akadeemia üldkogu aastakoosolekul valiti globaalmuutuste valdkonna akadeemikuks Ülo Mander.

Tartu ülikooli ökoloogia ja maateaduste instituudi loodusgeograafia ja maastikuökoloogia professor ning loodusgeograafia ja maastikuökoloogia õppetooli juhataja Ülo Mander on tänapäeva silmapaistvaimaid maastikuökoloogia ning keskkonnateaduste arendajaid Eestis.

Ta on pühendanud kogu oma senise teadlaskarjääri maastike ainevoogude ja laiemalt maastike ökoloogia uurimisele ning selle parendamiseks sobilike ökotehnoloogiliste võtete arendamisele.

Ökoloogia ja inseneriteaduste integratsiooni kaudu on ta oluliselt avardanud ja süvendanud võimalusi ökosüsteemide kasutamiseks looduslike ja inimmõjuliste aineringete reguleerimiseks maastikul.

Ülo Manderi ettekannet 4. aprillil Eesti teaduste akadeemias toimunud akadeemikukandidaatide konverentsil saab järele vaadata siit.

Globaalmuutuste akadeemikuks kandideeris kaheksa kandidaati. Akadeemikuks valimiseks on tarvis saada 2/3 üldkogul osalevate akadeemikute häältest.

Koos täna valitud akadeemikuga on Eesti teaduste akadeemias 76 liiget ja 19 välisliiget.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles