Tallinnas kaob majaomanike talvine teoorjus, Tartus mitte (5)

Veiki Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Tänavu jaanuaris tehtud arhiivifotolt on hästi näha, millist vaeva nägi Kalevi 20 elanik Lea Kimmel oma maja ees 25 meetri pikkusel kõnniteel jää lõhkumisega. Ta nentis toona, et keegi pole talle talve jooksul appi tulnud.
Tänavu jaanuaris tehtud arhiivifotolt on hästi näha, millist vaeva nägi Kalevi 20 elanik Lea Kimmel oma maja ees 25 meetri pikkusel kõnniteel jää lõhkumisega. Ta nentis toona, et keegi pole talle talve jooksul appi tulnud. Foto: Margus Ansu

Tallinnas äsja võimule tõusnud kirev koalitsioon käis välja lubaduse vabastada sealsete kinnistute omanikud kohustusest talviti linnale kuuluvaid kõnniteid lumest puhtaks rookida. Tartus pole esialgu senise, mõnikord rahvasuus ka teoorjuseks hüütud korra muutuseks lootust.

Tartu majaomanike ühingu juhatuse liige, mõne kuu pärast 90. sünnipäeva tähistav Veera Sirg on kõnniteede puhastamise asjus linnavalitsusega vägikaigast vedanud juba möödunud aastatuhande lõpust. Kuna Sirg pole enda maja juures lund ja jääd tõrjuda jaksanud juba ammu, on tal pidevalt poeg abis käinud. Lihtne töö pole see olnud ka viimase jaoks, sest temalgi on juba aastaid üle 60.

Loll töö ajab vihale

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles