Erivahendeid kasutanud vargakamp jäi vahele

Henn Uuetoa
, ajakirjanik
Copy
Et eelmise aastaga võrreldes tegutseb Tartus nüüd rohkem ja suurt saaki noolivaid profivargaid, on turvatöötajate argipäev pingelisemaks muutunud. Nii ka Viking Security Tartu kaubamaja objektivanema Arvi Laasme jaoks.
Et eelmise aastaga võrreldes tegutseb Tartus nüüd rohkem ja suurt saaki noolivaid profivargaid, on turvatöötajate argipäev pingelisemaks muutunud. Nii ka Viking Security Tartu kaubamaja objektivanema Arvi Laasme jaoks. Foto: Kristjan Teedema

Poevargad on võrreldes eelmiste aastatega sel kevadel «töisemad», aga ka ahnemad ja kavalamad, sest kallist kaupa püütakse kauplustest välja viia kõikvõimalikul moel, ka fooliumist meisterdatud kotti peites. Üks selline jõuk jäi nüüd Tartus turvatöötajatele vahele.

Nagu näitab ka üldine muster, noolisid need viis 30–50-aastast meest ning üks naine pigem kallima hinnaga tooteid. Nad tegutsesid valdavalt Karlova, Ropka ja Annelinna poodides nii ükshaaval kui ka paarikaupa. Kuid et varaste käekiri oli kõikjal sarnane, said Viking Security turvatöötajad koos politseiga neile jälile.

Siis selguski, et kuigi kuueliikmeline kamp ei varastanud koos, andsid nende võimalikust koostööst märku fooliumkotid, mis kõigil kaasas olid, rääkis Viking Security mehitatud valve juht Juhan Aia. Milleks selline vaev? Vargad püüdsid fooliumi abil elektroonilisi turvaväravaid petta, selgitas Aia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles