Tartu soovib hooldekodude personalikulu veeretada riigile

Kelly Olesk
, ajakirjanik
Copy
Riigikohtu 18 riigikohtunikku arutlesid eile ministeeriumite ja kohalike omavalitsuste esindajatega hooldusreformi rahastuse üle. Riigikohtu otsusega, kes lõpuks kulud katma peab ja kelle eelarvest raha tuleb, võib minna mitu kuud.
Riigikohtu 18 riigikohtunikku arutlesid eile ministeeriumite ja kohalike omavalitsuste esindajatega hooldusreformi rahastuse üle. Riigikohtu otsusega, kes lõpuks kulud katma peab ja kelle eelarvest raha tuleb, võib minna mitu kuud. Foto: Kristjan Teedema

Tartu linnavolikogu ning Põlva ja Räpina vallavolikogu kaebasid riigi kohtusse, sest riik on hooldusreformi käigus pannud omavalitsustele liialt suured rahalised kohustused.

Kui varem pidi omavalitsus maksma vaid majanduslikult keerulises olukorras olevate hooldekoduelanike kulude eest, siis nüüd tuleb tasuda kõigi üldhooldekodusse suunatud inimeste hooldekodukoha personalikulud, mille piirmäär on Tartu linnas 760 eurot kuus.

Tartu linnavolikogu esindaja Jüri Mölder ning Põlva ja Räpina vallavolikogu esindajad püüavad saada riigikohtust lahendit, mis kohustaks riiki tasuma hooldekodude personalikulud täies ulatuses riigikassast.
Tartu linnavolikogu esindaja Jüri Mölder ning Põlva ja Räpina vallavolikogu esindajad püüavad saada riigikohtust lahendit, mis kohustaks riiki tasuma hooldekodude personalikulud täies ulatuses riigikassast. Foto: Kristjan Teedema
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles