Elu ise Kettagolf levib riigikaitsjate seas kui viirus

Henn Uuetoa
, ajakirjanik
Copy
Kettagolf on meie kaitseväelaste seas populaarne nii kodumaal kui ka välismissioonidel. Nii olid kettad Aafrikas Malis kaasas ka üksusel Estpla-34.
Kettagolf on meie kaitseväelaste seas populaarne nii kodumaal kui ka välismissioonidel. Nii olid kettad Aafrikas Malis kaasas ka üksusel Estpla-34. Foto: Kaupo Anger/Kaitsevägi

Madis Kask (39) on väikese lapse isa, kuid niisamuti veeblist tegevteenistuja ja veteran, kelle kaitseväe teenistuskäiku mahub kuus välismissiooni. Nende hulgas sellinegi, kus tema üksusel oli peale relvade kaasas ka kõik vajalik kettagolfi mängimiseks. Selle spordiala harrastamiseks tarvilik ongi kui lisavarustus, mida üha enam kaitseväelasi väärtustab.

Põhjus on lihtne: nii Kase kui ka teiste üksuste puhul tekkis missiooni eel sama küsimus: mida seal vabal ajal teha? «Mõtlesime, kas käia niisama jõusaalis, jooksmas, võrkpalli või korvpalli mängimas, aga lõpuks leidsime, et kettagolf on ju lõbus ajaviide, ja nii võtsimegi korvi ja kettad kaasa ning tegime Malis erinevaid radu,» meenutas Madis Kask 2020. aastat.

Diabeetik ju kõrgust ei hüppa

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles