Aivar Mäe kandideerib juhtima Vanemuist, kus vahetuvad balletijuht ja ka draamajuht

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy
Aivar Mäe käis 10. aprillil kaubamajas avamas fotonäitust, millega tähistatakse Vanemuise balleti 85. aastapäeva.
Aivar Mäe käis 10. aprillil kaubamajas avamas fotonäitust, millega tähistatakse Vanemuise balleti 85. aastapäeva. Foto: Sille Annuk

Augusti keskel täitub aasta, kui Aivar Mäe asus üle mitme aasta uuesti Vanemuise juhi ametisse. Konkurss on nüüd taas välja kuulutatud ja ta ütles, et kavatseb kandideerida. Intervjuus on juttu sellest, mida suuremat on ta teinud ametis oldud kaheksa kuuga, ja veidi sellestki, mida kavatseb teha.

Miks oli tarvis teatril teha nüüd taas konkurss, nii et kandideerija peab jällegi esitama – seekord hiljemalt 29. aprilliks – komisjonile muude dokumentide hulgas Vanemuise tegevuse visiooni aastani 2030?

Nii on sätestatud seaduses. Kui avatud konkursil kandidaati ei leita, saab teha kellelegi ettepaneku, kellega kultuuriministri nõusolekul on võimalik teha konkursiväliselt aastane leping. Ma olin teadlik sellest, et teatrijuhi ametikoht läheb taas konkursi alla. Tööl oldud kaheksa kuu jooksul olen setitanud igasuguseid mõtteid ning rääkinud neist ka teatris. Mul on ideid, mida järgmise viie aasta jooksul ellu viia, ja ma arvan, et suudan vastutust võtta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles