Eili Arula: kui suur see Põltsamaa ikkagi on?

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Eili Arula
Eili Arula Foto: Kristjan Teedema

Põltsamaa vald ei ole rahvaarvult kuigi suur omavalitsus, seal on hingekirjas napilt 9300 elanikku. Põltsamaa linn on omakorda veel väiksem, veidi üle 3000 elanikuga hubane Kesk-Eesti linnake. Põltsamaad võib vabalt nimetada paigaks, kus pea kõik teavad kõiki. Vähemalt võiks nii arvata.

Seda suurem oli imestus, kuuldes, et vallavõim hakkab piirkonna kolme huvikooli – kunstikool, spordikool ja muusikakool – liitma ilma põhjaliku analüüsi ja aruteludeta. Jah, oli korraldatud mõningaid koosviibimisi, kuid kuuldes, et huvikoolide juhtide kõrvu jõudis liitmise plaan alles paar kuud tagasi ning juba aprillis oli tarvis langetada otsus, kerkis küsimus, kui suur see Põltsamaa siis on, et vallajuhid asjaosalistega teemat varem ei arutanud.

Jutu, et huvikoolide ühendamine oli kavas mitu aastat tagasi, seadsid asjaosalised kahtluse alla. Samas läks koolide liitmine konkreetseks väga kiiresti ning näis, et pääsu pole. Nui neljaks tuleb kõik lüüa ühe asutuse alla ning otsus langetada ilmtingimata aprillis. Arusaadav – et uus kool saaks uuest õppeaastast tegutsema hakata, pidi ka otsus sündima hiljemalt naljakuul. Jääb aga arusaamatuks, miks koolide liitmisega oli nii kiire.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles