Mis oli keskpargis kunagi ja mis saab piirkonnast tulevikus? Sellega tutvus näituse avamisel mitukümmend huvilist

Copy

Tartu linnamuuseum avas täna keskpargi Poe tänava poolse osa pinkide juures samast rohealast jutustava näituse «Südalinna sündimised. Vallikraavist kultuurikeskuseni», mille puhul olid kohal nii näituse kuraator Leele Välja kui ka paljud ajaloohuvilised.

Täpsemalt läks näituse avamine korda ligi 40 inimesele, kes juba enne kella nelja väljapanekuga tutvust tegid. Nad said näha mitmele alumiiniumkomposiitplaadile kuvatud pilte ja tekste piirkonna ajaloost alates kuuendast-seitsmendast sajandist. Ka planeeritavast südalinna kultuurikeskususest on ühele tahvlile mõni rida kirja pandud.

Kui kell sai neli, pidas avakõne Tartu linnamuuseumi direktor Risto Lehiste. Tartu südalinn on aastasadade jooksul korduvalt ja enamasti sunniviisiliselt, kurbade sündmuste tõttu ilmet muutnud, kuid ikka ja jälle uuesti üles ehitatud, rääkis Lehiste alustuseks. Et planeeritava kultuurikeskusega muutub pargi olemus jällegi, ongi sobiv hetk heita pilk asukoha minevikku, lisas ta seejärel. Nii saavatki näitusel palju teada kunagisest kaubahoovist, aga ka okupatsiooniajast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles