Tudengite seas populaarse kohviku Säde saatus on segane

Egeli Raudmäe
, ajakirjanik
Copy
Rüütli tänaval asuv kohvik Säde on ajutiselt suletud.
Rüütli tänaval asuv kohvik Säde on ajutiselt suletud. Foto: Margus Ansu

Rüütli tänaval asuva Säde kohviteegi uksel on juba veidi aega rippunud silt, mis annab teada, et kohvik on ajutiselt suletud.

2015. aastal endise lillepoe ruumidesse kolinud Säde kohviteek on aastatega saanud üheks tudengite meelispaigaks, kus õppimise kõrvale võtta tass kohvi, haarata kiire lõuna või lihtsalt kohtuda vanade ja uute sõpradega. See kevad tuli aga teisiti ja kohviteek on suletud. Miks ometi?

Säde kohviteegi omanik Martin Bek teemat ajakirjandusele kommenteerida ei soovinud. Samuti lükkas ta ümber jutu, justkui oleksid Säde töötajad üheskoos töökohad üles öelnud kehva juhtimisstiili tõttu. Ometi paistab inforegistrist, et kui mullu viimases kvartalis töötas kohvikus seitse inimest, siis tänavu esimeses kvartalis ainult üks.

«Kohvik on kinni ja sellepärast inimesi ei töötagi,» jäi Bek selgituses napisõnaliseks. Mis saab aga edasi? Beki sõnul on tal mõned plaanid, kuid neidki ei soovinud ta avada.

Lisaks Rüütli tänaval asuvale Säde kohviteegile toimetas Kaubamaja teisel korrusel Väike Säde, pärast kaheaastast lahtiolekut pani ettevõte selle kinni majandusraskuste tõttu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles