Priit Värv: Elva koolitoit pole naabrite omast sugugi kallim (1)

, Elva vallavanem
Copy
Priit Värv
Priit Värv Foto: Kristjan Teedema

Teisipäevane Tartu Postimees väidab ekslikult, nagu oleks Elva valla koolitoit naaberomavalitsustest kallim. Võrdluseks tuuakse Nõo vald ja Tartu, kuid võrreldakse nende lõuna maksumust Elva toidupäeva kogukuluga. Nimelt pakub Elva 2,8 euro eest ka hommikuputru ja pikapäevatoitu. Elvas on seega hommikupuder ja pikapäevaeine mahu alusel teisendatud koefitsente kasutades koolilõunaks, koolilõuna hind on arvestatud kogu toitlustamisega seotud kulu kohta.

Tartu Hansa koolis naksab 5.–9- klassi koolilõuna 2,22, pikapäevarühma eine 1,67 ja hommikupuder 1,02 eurot. Kokku kujuneb toidupäeva maksumuseks 4,91 eurot, millest puder ja pikapäevarühma eine eest tuleb vanemal maksta täies mahus ning lõunasöögi eest 95 senti. Ja tartlasigi ootab sügisel ees hinnatõus.

Nõo valla puhul tuleb arvestada, et pikapäevatoidu eest tuleb lapsevanemal tasuda 30 senti. Nõos hoiab hinda all, et kogu valla haridusvõrgu toitlustamine käib ühe köögi baasil. Elva vallas valmistab koolitoitu kaheksa kööki (kaks Elva linnas) ning hind 2,8 eurot on koolide keskmine: väikestes koolides on koolitoidu maksumus kõrgem kui Elva gümnaasiumis. Seega on pehmelt öeldes eksitav väita, nagu oleks Elva Teenuste pakutav koolitoit naabervaldadest oluliselt kallim.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles