Juhtkiri Keda me valime?

Tartu Postimees
Copy
Reformierakonna pidu.
Reformierakonna pidu. Foto: Kristjan Teedema

Urmas Klaasil täitus sel nädalal kümme aastat Tartu linnapea ametis ja näiteks Tartu Postimehe veebigallupist nähtub, et 40 protsendi vastajate meelest on ta toime tulnud hästi või suurepäraselt, veel 24 protsenti arvab, et rahuldavalt. Veel selgem hinnang on, et Reformierakonda on kohalikel valimistel saanud nii palju hääli, et on peamine koalitsiooni moodustaja ja saab täita linnapea ametikoha. Klaas on järjepanu juba viies reformierakondlasest Tartu linnapea, neil päevil täitub 27 aastat sellest, kui Reformierakond Tartus võimule tuli.

Tallinna puhul räägitakse imestamisi ja kergelt etteheitvas toonis, et Keskerakond on seal võimul olnud 18 aastat, pika perioodi on olnud ka tema ainuvõim, kuigi on küllalt linlasi, kes oleksid eelistanud näha linna juhtimas mõnd teist poliitilist jõudu. Asi pole perioodi pikkuses.

Tartus on oravatel alati olnud koalitsioonipartnerid, kes on Reformierakonda ju kuhugi nüginud, aga võrdsete koalitsioonidest on asi kaugel isegi siis, kui koostöö üks aluseid on vastastikune austus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles