Sõja tõttu pole Samelinile tööd juurde tulnud, hanked hoopis vinduvad (1)

Henn Uuetoa
, ajakirjanik
Copy
Samelini leivanumbri ehk sõjaväesaabaste nõudlus Ukrainas käiva sõja tõttu tootmiskiiruses siiski ei peegeldu, seevastu ettevõtte toodangu müük on poes kahekordistunud, matkasaapad on endiselt hästi minev kaup, rõõmustas Samelini tegevdirektor Leida Kikka.
Samelini leivanumbri ehk sõjaväesaabaste nõudlus Ukrainas käiva sõja tõttu tootmiskiiruses siiski ei peegeldu, seevastu ettevõtte toodangu müük on poes kahekordistunud, matkasaapad on endiselt hästi minev kaup, rõõmustas Samelini tegevdirektor Leida Kikka. Foto: Kristjan Teedema

NATO liikmesriigid hangivad Ukraina sõja pärast üha enam oma armeedele tehnikat ning on korraldanud ka suuri ühisõppusi. Sellepärast võiks arvata, et nüüd on ka Tartus sõdurisaapaid valmistaval Samelinil tööd tublisti rohkem, kuid võta näpust – tegelikkus on hoopis vastupidine.

«Mis on meie õnn, me teeme õiget asja – sõjaväejalatseid,» oli Samelini tegevdirektori Leida Kikka esimene vastus küsimusele, kuidas ettevõttel läheb. «Kuid ajad on muutunud,» jätkas ta. «Ehkki käib sõda, meil justkui midagi ei toimuks, pea kõik hanked lükatakse üha edasi.»

Kus on tellimused?

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles