Vald proovib jõuga ühendada kolm huvikooli

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Kuigi olukord on nukker, leiab Põltsamaa muusikakooli direktor Tuuli Jukk, et kõik pole veel kadunud ja ehk õnnestub koolide ühendamisele pidurit tõmmata.
Kuigi olukord on nukker, leiab Põltsamaa muusikakooli direktor Tuuli Jukk, et kõik pole veel kadunud ja ehk õnnestub koolide ühendamisele pidurit tõmmata. Foto: Eili Arula

Põltsamaa vallavalitsuse plaan liita muusikakool, kunstikool ja spordikool üheks suureks huvikooliks on tekitanud kohalikes palju pahameelt. Huvikoolid ise said plaanist teada n-ö kaheteistkümnendal tunnil, alles tänavu märtsis. Huvikoolide ühendamise otsuse eelnõu on kavas anda volikogule otsustamiseks järgmisel nädalal ning uus huvikool peaks uksed avama juba sügisel.

Vallajuhid rõhutavad, et tegu on vaid vormilise muudatusega. Huvikoolide juhid vastavad aga selgitusega, et vorm on seotud sisuga ning jääb segaseks, millist probleemi püüab vald praegu kiirustades selle ühendamisega lahendada.

Kavandatav muudatus puudutab enam kui neljasada last: spordikoolis käib üle kahesaja harrastaja, muusikakoolis veidi üle saja viiekümne õpilase ning kunstikoolis käijaid on poolsada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles