Presidendi vastuvõttude menüüde uurimine tõi võidu

Egeli Raudmäe
, ajakirjanik
Copy
Miina Härma gümnaasiumi abiturient Maret Hallik (paremal) sai haridus- ja teadusminister Kristina Kallaselt kätte riikliku preemia, lisaks pälvis ta teaduste akadeemia eriauhinna.
Miina Härma gümnaasiumi abiturient Maret Hallik (paremal) sai haridus- ja teadusminister Kristina Kallaselt kätte riikliku preemia, lisaks pälvis ta teaduste akadeemia eriauhinna. Foto: Johanna Adojaan

Kogu Eestist nutikad noored sel nädalal ülikoolilinna kokku toonud üle-eestiline õpilaste teadusfestival lõppes parimate tööde autasustamisega. Mõlemad gümnaasiumiastme esimesed preemiad napsasid Tartu tüdrukud ning siinsed noored pälvisid hulga eriauhindu.

Õpilaste teadustööde riikliku konkursi tava kohaselt valitakse igal aastal kaks võitjat. Esimese preemiaga käib kaasas ka rahaline auhind, mis tänavu oli 1500 eurot. Üks tänavustest võitjatest on Miina Härma gümnaasiumi abiturient Maret Hallik, kes tegi uurimistöö teemal «Vastuvõttude menüüd kui riigi visiitkaart ja nende muutumine ajas Eesti Vabariigi näitel».

Teema uurimiseks võrdles Maret Hallik president Alar Karise vastuvõttude menüüsid 1920.–1930. aastate riiklike vastuvõttude menüüdega. Lisaks kirjalikele allikatele tegi ta intervjuud Alar Karise koka Taigo Lepikuga ja president Konstantin Pätsi käsundusohvitseri Herbert Grabbi poja Rein Grabbiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles