GALERII Tartu ülikooli kevadjooksu võitis Karel Hussar, Indrek Tobreluts palju maha ei jäänud

Uuendatud 11. aprill 2024, 09:26
Copy

Duell viie kilomeetri pikkusel Tartu ülikooli kevadjooksu rajal Karel Hussari ning Indrek Tobrelutsu vahel lõppes Karel Hussari võiduga. Aeg 15 minutit ja 6 sekundit.

«Me panime teisest kilomeetrist alates tempo peale ja vaikselt see vahe pärast seda kuskil sisse kärises,» ütles Karel Hussar finišisse jõudmise järel, kui oli hetke hinge tõmmanud.

Võitja Karel Hussar.
Võitja Karel Hussar. Foto: Sille Annuk

«See oli päris korralik pingutus ja mõnus enesetest,» lisas Indrek Tobreluts pärast võitjal käe surumist. «Eelmisel aastal oli mul sama aeg, tase on niisiis säilinud.»

Mullune aeg oli Indrek Tobrelutsul 15 minutit ja 18 sekundit, seekord sai protokolli siiski sekund kehvem aeg.

Teiseks jäänud Indrek Tobreluts.
Teiseks jäänud Indrek Tobreluts. Foto: Sille Annuk

Karel Hussar lisas, et kuna rada oli küllaltki mänglev, palju kurve ja põndakuid ning kohati nagu krossimaastik, siis staadionijooksuga üks ühele seda jooksu võrrelda ei saanud. «Aga ikkagi jooksime selle teise poole päris kiiresti,» leidis ta.

Kolmas oli Johannes Laur, kes on Tallinna tehnikaülikooli Tartu kolledži üliõpilane, ajaga 15:39.

Parim naine oli üheteistkümnendana lõpetanud Liis-Grete Arro, aeg 17:33. Naistest teise tulemuse sai kirja Tuuli Tomingas ja kolmanda Lily Luik, ajad vastavalt 18:11 ja 18:23.

Selle jooksu parim naine Liis-Grete Arro finišeerimise järel esimest auhinda vastu võtmas.
Selle jooksu parim naine Liis-Grete Arro finišeerimise järel esimest auhinda vastu võtmas. Foto: Sille Annuk

Viie kilomeetri jooksu ja kõnni stardis oli kokku 394 osalejat, palju rohkem kui läinud aastal. Tartu ülikooli spordihoone kõrvalt liiguti Kroonuaia silla alt läbi ja otse jõe äärt pidi Delta keskusest mööda kuni Kaarsillani. Sealt üle Kaarsilla Raekoja platsile ja parempööre tagasi Emajõe-äärsele kergliiklusteele kuni Supilinna tiigini. Siis ümber tiigi ja mööda Oa tänavat tagasi spordihoone poole. Kõigil nii kiire ei olnud kui esimestel. Viimased jooksjad jõudsid finišisse umbes 50 minutiga.

Peakorraldaja Janelle Uibokanna sõnul on kevadjooksu eesmärk pakkuda kõigile spordinaudingut. «Eelmisel aastal alguse saanud traditsiooniga tahtsime tuua inimesed liikuma ja linna ilu nautima,» rääkis Uibokand.

Päevasest suvesoojast oli kella seitsmeks õhtul alles jäänud 10 soojakraadi, puhus vilu tuul ja pärast kippus tibutamagi, aga see ei seganud kedagi. 

Lisaks ülikooliperele ja linnarahvale võtsid kevadjooksul mõõtu Eesti sporditegelased, keda on ka eespool juba loetletud ehk laskesuusatamise suvebiatloni maailmameister Tuuli Tomingas, olümpiasportlane ja laskesuusatamise treener Indrek Tobreluts, jooksjad Karel Hussar, Liis-Grete Arro, Laura Maasik ja Enari Tõnström ning pikamaajooksja Lily Luik.

Start! 15 minuti ja 6 sekundi pärast on viiekilomeetrise ringi ära teinud paremalt esimene mees – Karel Hussar. Keskel Enari Tõnström, kes oli finišis tagasi kuuendana, ja tema kõrval numbriga 141 on Johannes Laur – jooksu kolmas. Vahelt paistab ka number 13, kes on Oliver Annus ehk selle jooksu neljas mees.
Start! 15 minuti ja 6 sekundi pärast on viiekilomeetrise ringi ära teinud paremalt esimene mees – Karel Hussar. Keskel Enari Tõnström, kes oli finišis tagasi kuuendana, ja tema kõrval numbriga 141 on Johannes Laur – jooksu kolmas. Vahelt paistab ka number 13, kes on Oliver Annus ehk selle jooksu neljas mees. Foto: Sille Annuk
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles