Tulbi tänav uueneb, selleks kulub üle 800 000 euro (1)

Jens Raavik
, ajakirjanik
Copy
Kui kolmapäeval tuli Tulbi tänaval rattaga sõita veel autode vahel, siis sügisest saavad ratturid muretult oma rajal sõita.
Kui kolmapäeval tuli Tulbi tänaval rattaga sõita veel autode vahel, siis sügisest saavad ratturid muretult oma rajal sõita. Foto: Kristjan Teedema

Veeriku linnaosa Tulbi tänav saab sügiseks korralikud kõnniteed ning ka ratta- ja jalgtee, töödeks kulub seal üle 800 000 euro.

Tänav ehitatakse ümber täispikkuses. Sõidutee asfalditakse, mõlemale tee poolele paigaldatakse betoonkivist äärekivid ning rajatakse haljasala või betoonkividest sillutiskattega külgeraldusriba. Sõidutee ühele poole ehitatakse asfaltkattega jalgratta- ja jalgtee ning teisele poole asfaltkattega kõnnitee. Ratta- ja jalgtee tähistatakse asfaldil piltmärkidega.

Tulbi 2c parkla ning ratta- ja jalgtee vahele tuleb betoonkivist sillutiskattega riba, mille peale paigaldatakse kergliiklejate turvalisuse nimel painduvad püsttähised. Liikluse rahustamiseks ehitatakse künnised Nelgi tänava ristmikule ja pea kõigile ristuvatele teedele (v.a Nisu tänav ja lõunapoolne Varju tänav). Ülekäiguradadele paigaldatakse vaegnägijatele mõeldud taktiilsed plaadid.

Et tänavaruum on seal piiratud, on jalakäijatele paremate tingimuste loomiseks ning haljastuse säilitamiseks ja rajamiseks vaja ruumi võtta osaliselt tänavaäärsete parkimiskohtade arvelt, ütles Tartu abilinnapea Raimond Tamm.

Tänaval säilib 13 parkimiskohta. Kõigi parkimiskohtade ja kõnnitee vahele tuleb eraldusriba, sõiduteest ühele poole istutakse puud.

Tulbi tänava rekonstrueerimise riigihankel tunnistas linnavalitsus edukaks OÜ Taristuproff pakkumuse. Töödeks läheb 804 700 eurot, millest vee- ja kanalisatsioonitorustike väljaehituseks kulub 121 461 eurot. Tänava ümberehitamist on kavas alustada mai alguses, kõik peab valmis olema 15. septembril.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles