Tööstusrajooni uuendamiseks läheb tarvis konkurssi

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Planeeringuvõistlus puudutab Ropka-Teguri arenguala, kuhu jääb sisse endise lihakombinaadi territoorium ja sealne ärikvartal, Ropkamõisa park, sadamaraudtee koridor ning seda ümbritsevad krundid kuni Emajõeni.
Planeeringuvõistlus puudutab Ropka-Teguri arenguala, kuhu jääb sisse endise lihakombinaadi territoorium ja sealne ärikvartal, Ropkamõisa park, sadamaraudtee koridor ning seda ümbritsevad krundid kuni Emajõeni. Foto: Margus Ansu

Tartu linnavalitsus korraldab Ropka-Teguri piirkonna planeeringuvõistluse. See peab andma parima visuaalse lahenduse alale, mis hõlmab Ropkamõisa parki, endise lihakombinaadi ümbrust ning ulatub sadamaraudtee koridori pidi Emajõeni.

Ropka-Teguri piirkonnas on kümneid krunte ja omanikke, nende seas ka tee-ehitusettevõte Tref ja osaühing Giga Investeeringud. «Hea, et linnavalitsus sai planeeringuvõistluse viimaks välja kuulutatud, oleme pikalt seda oodanud,» sõnas Giga Investeeringute tegevjuht Indrek Jakobsoo.

Giga Investeeringutele kuulub ses piirkonnas Ropka sadama krunt. Jakobsoo lisas, et nii tema kui ka mitmed teised selle piirkonna kruntide omanikud on linnavalitsuselt palunud võimalust piirkonnas arendusi jätkata, kuid selleks oli tarvis planeeringuvõistlust. «Eks ootame võistluse tulemused ära ja siis on näha, kuidas saame edasi minna,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles