Tanel Tein: Süku detailplaneeringu eskiis on poolik ja hämab juba eos (4)

Tanel Tein
, riigikogu kultuurikomisjoni liige (Eesti 200)
Copy
Tanel Tein
Tanel Tein Foto: Erakogu

Südalinna kultuurikeskuse detailplaneeringu eskiislahenduse seletuskirja esikaanelt vaatab vastu võimas kolmemõõtmeline vaade arhitektuurivõistluse võidutööst «Paabel». Kuna tegu on detailplaneeringu dokumendiga, pole seletuskirja lugedes kahtlust, millise ettekujutuse illustreeriv pilt ja ettevalmistatav detailplaneering tartlastele annab. Sealt nähtub, et Süku tulek muudab Tartu hoopis rohelisemaks! Kas see on ikka nii?

Tuleb märkida, et kuigi Tartul puudub kehtiv detailplaneering selles asukohas, ei takistanud see linnal ette rutates sõlmida eelmise aasta oktoobris Süku 5,4 miljonit maksev projekteerimisleping. Projekt peaks valmima umbes kahe aastaga. Esmalt on selline väga mahuka lepingu sõlmimine enne detailplaneeringu kehtestamist halb pretsedent head planeerimistava arvestades. Linnavalitsus ei tohiks näidata halba eeskuju, tehes seda veel maksumaksja raha eest.

Mis saab siis, kui planeeringut ei kehtestata ning kes siis vastutab miljonite tuulde laskmise eest? Sellise skeemi kasutamisega kaotab mõtte igasugune planeeringuid ja projekte puudutav protseduur. Miks seda siis üldse teha on vaja?

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles