Pea puhas töö: Tartumaa sulgpallurid jätsid teistele vaid seitse medalit

Henn Uuetoa
, ajakirjanik
Copy
Triitoni mängija Andrei Schmidt sai poodiumi kõrgeimale astmele astuda kahel korral.
Triitoni mängija Andrei Schmidt sai poodiumi kõrgeimale astmele astuda kahel korral. Foto: Oleg Harchenko / ESL

Kuni 19-aastased sulgpallurid kogunesid möödunud nädalavahetusel Tallinna külje alla Jüris asuvasse Lenne sulgpallikeskusesse, kus peeti tänavused Eesti juunioride meistrivõistlused. Jagamisele läks 24 medalit, neist enamiku napsasid kolme Tartumaa klubi sportlased, kellest osa võitis kaks kulda, üks ka kogu medalikomplekti.

Medaliarve avas kokku kuus klubi, suurima saagi said aga Triitoni mängijad, kes kogusid kamba peale 11 medalit, millest viis olid kuldsed ning ülejäänud kuus jagunesid võrdselt hõbedateks ja pronksideks.

Tartu klubile järgnes viie medaliga Raul Musta, siis nelja poodiumikohaga Tartu ülikooli akadeemiline (TÜASK) ning kahe medaliga Nõo spordiklubi. Ka sai ühe medali nii Tallinna sulgpallikeskuse kui ka Pärnu spordiklubi esindaja.

Üllatuseta lõppesid nii noormeeste kui ka neidude üksikmängud, sest kulla haarasid esinumbrid Andrei Schmidt (Triiton) ning Marija Paskotši (Raul Musta SK).

Ent kummaski arvestuses mahtus poodiumile kokku kaks tartumaalast, sest Marti Joost (Nõo SK) tuli pärnaka Siim Saarse ees teiseks ning neidudest järgnesid Paškotsile triitonlanna Romili Vakk ning Heili Merisalu TÜASKist.

Ka igas paarismängus pälvis medali mitu Tartumaa mängijat. Nii tulid Eesti meistriks Oliver Hani ja teist korda Andrei Schmidt (mõlemad Triiton), kes võidutsesid noormeeste paarismängus. Nende järel said hõbeda Rene Leeman ja Rasmus Talts (Raul Musta SK) ning pronksi Marti Joost (Nõo SK) ja Rasmus Roogsoo (Triiton).

Noormeeste paarismängus tuli kahe Tartu klubi sportlaste duo kolmandaks, neidude vahelises mõõduvõtus aga esimeseks, sest parimaks mängisid end Heili Merisalu (TÜASK) ja Emilia Šapovalova (Triiton). Nende kõrval jõudsid poodiumile Laura-Liis Kale (TSKeskus) ja Karolina Pintšuk (TÜASK). Pronksi teenisid Lumikki Liias (Triiton) ja Marija Paskotši (Raul Musta SK).

TÜASKile tõid medaleid terve medalikomplekti võitnud Heili Merisalu (vasakul) ning Karolina Pintšuk, kes võitis hõbeda.
TÜASKile tõid medaleid terve medalikomplekti võitnud Heili Merisalu (vasakul) ning Karolina Pintšuk, kes võitis hõbeda. Foto: Oleg Harchenko / ESL

Nagu pälvis kaks meistritiitlit Andrei Schmidt, tegi sama ka tema klubikaaslane Emilia Šapovalova, kes koos Rasmus Taltsiga (Raul Musta SK) oli parim segapaarismängus. Teise koha said Triitoni mängijad Oliver Hani ja Romili Vakk, pjedestaali viimasele astmele jõudsid esinumbrid Andrei Schmidt (Triiton) ja Heili Merisalu (TÜASK).

Sellise koosseisuga oli nädalavahetusel võistlustules Triiton.
Sellise koosseisuga oli nädalavahetusel võistlustules Triiton. Foto: Oleg Harchenko / ESL
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles