Politseil tuli pommiähvarduse tõttu Tartu kaubamajast kõik inimesed evakueerida

Jens Raavik
, ajakirjanik
Copy
Tartu kaubamajale tehti pühapäeva õhtul pommiähvardus, mistap tuli politseinikel ja päästjatel majast kõik inimesed evakueerida.
Tartu kaubamajale tehti pühapäeva õhtul pommiähvardus, mistap tuli politseinikel ja päästjatel majast kõik inimesed evakueerida. Foto: Jens Raavik

Pühapäeva õhtul tuli Tartu kaubamajast külastajatel lahkuda, sest ootamatult piirasid hoone pommiähvarduse tõttu ümber politsei ja päästjate masinad.

Politsei sai teate pommiähvardusest pühapäeval kella 17.30 paiku. Mõne minuti pärast oli Tartu kaubamaja juures hulk vilkuritega masinaid, näha oli politseinikke ja päästjaid, kes aga toimuva kohta kommentaare ei andnud.

«Saime väljakutse, et kõik tuleb evakueerida. Praegu ei oska rohkem öelda, milles asi,» sõnas üks politseinikest lillemüüjate putkade vastas.

Ka kaubamaja avaparkla vastas sissepääsu juures ei olnud politseinikud jutukamad. «Kõike saab jälgida ka 25 meetri pealt. Hetkeseisuga ei oska ka meie rohkem midagi öelda,» jäi teinegi vormikandja lakooniliseks.

Politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Annika Maksimov selgitas, et kaubamajale tehti telefonitsi pommiähvardus ning seetõttu asuti kohe maja rahvast tühjaks tegema.

«Kui hoone inimestest tühi, hakkavad demineerijad pommi otsima. Praegu seda veel leitud ei ole,» sõnas Maksimov täna kell 18.

Kell 19.19 teatas PPA pressiesindaja, et olukord lahenes ning ühtegi lõhkeseadeldist kaubamajast ei leitud. Kes ja miks ähvarduse tegi, seda paraku veel ei teata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles