Annelinnas jäi pea kaks tuhat kodu järsku pimedusse (1)

Jens Raavik
, ajakirjanik
Copy
Tartu kesklinnas oli laupäeval kella üheksa ajal õhtul elekter olemas, ent Annelinnas sel ajal paljudes kodudes tuled ei põlenud ning polnud ka teada, kui kaua tuleb pimedas olla, sest rikkekohti on kaks.
Tartu kesklinnas oli laupäeval kella üheksa ajal õhtul elekter olemas, ent Annelinnas sel ajal paljudes kodudes tuled ei põlenud ning polnud ka teada, kui kaua tuleb pimedas olla, sest rikkekohti on kaks. Foto: Jens Raavik

Tartus kadus laupäeva õhtul elekter vähemalt 1880-l Elektrilevi kliendil, sest suure tõenäosusega lõhuti kaevetööde käigus kõrgepingekaablit. Mis kell elekter tagasi tuleb, polnud veel kolmveerand tundi pärast katkestuse algust teada.

Tartu suurimas linnaosas Annelinnas kadus elekter paljudest kodudest laupäeva õhtul kella poole üheksa paiku. Kella 21 ajal oli Elektrilevi katkestuste kaardilt näha, et pimeduses on vähemalt 1880 majapidamist, veerand tundi hiljem oli neid juba 300 võrra vähem.

Elektrilevi pressiesindaja Kristi Reiland ütles laupäeva õhtul, et on tuvastatud kaks rikkekohta ning katkestuse põhjustasid tõenäoliselt kaevetööd, ent täpset asukohta ta ei teadnud. Elektrilevi kaardi andmeil asuvad katkestused Oksa ja Jaama tänava ning Heina ja Pika tänava vahel.

«Loodame, et kliendid saavad elektri tagasi kahe tunni pärast, aga kuna on kaks rikkekohta, siis võib ka kauem minna,» sõnas Reiland kell 21.10.

Nagu loodeti, nii ka läks: kaks tundi hiljem olid kõik rikked katkestuste kaardilt kadunud ning vähemalt Elektrilevi andmeil ei olnud kell 23.30 terves Eestis enam ühtegi katkestust. Vaid kolmveerand tundi enne Annelinna katkestust jäid elektrita ka tuhanded majapidamised Harjumaal.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles