Eesti vanim meeskoor asub turneele

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil esineb Tartu Akadeemiline Meeskoor. Dirigeerib Alo Ritsing.
Pildil esineb Tartu Akadeemiline Meeskoor. Dirigeerib Alo Ritsing. Foto: Margus Ansu

Tartu Akadeemiline Meeskoor on Eesti vanim järjepidevalt tegutsenud meeste laulukollektiiv. Nüüd on nad teinud hoolega proove, et tähistada väärikalt ja publikule häid elamusi pakkuvalt oma sajanda aastapäeva. Ees ootab neljast kontserdist koosnev turnee.

Algus oli talvel 1912 Juhan Simmi käe all. Alo Ritsing on peadirigendina ametis aastast 1974. Tema ja Lauri Sirp dirigeerivad ka suurjuubeli kontserte Estonia kontserdisaalis 7. aprillil, Pärnu kontserdimajas 8. aprillil, Vanemuise kontserdimajas 21. aprillil ja Tartu Ülikooli aulas 27. aprillil.

Helipilti täiendab kontserdi teises osas Tartu Ülikooli sümfooniaorkester, kolmandas osas lisavad hoogu Viljandi kultuuriakadeemia tantsijad. Osalevad ka bariton Atlan Karp, pianist Jorma Toots ja konferansjeena Ain Mäeots. Lavastaja on Indrek Sammul.

Kavas on kuulajaile lemmikuks lauldud laule, aga samuti mõndagi uut. Nii näiteks kõlavad esimest korda Tartu Akadeemilise Meeskoori esituses Arvo Pärdi «Solfedžo» ning Ester Mägi «Murdunud aer».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles