Tartlased võitsid mullu lotoga suuri summasid, ent jackpot'i noppis jõgevamaalane

Jens Raavik
, ajakirjanik
Copy
100 000 eurot või üle selle võitis eelmisel aastal 15 mängijat. Kopsakaim võidusumma oli 1,78 miljonit eurot, mis võideti Eurojackpotiga.
100 000 eurot või üle selle võitis eelmisel aastal 15 mängijat. Kopsakaim võidusumma oli 1,78 miljonit eurot, mis võideti Eurojackpotiga. Foto: Marko Saarm

Eesti Loto esmaste auditeerimata majandustulemuste järgi kasvas ettevõtte müügitulu 2023. aastal 88,1 miljoni euroni, mis on ligi poolteist miljonit enam kui aasta varem ning teeb aasta puhaskasumiks 12,4 miljonit eurot. Tartusse mullu ühtegi suurt võitu ei tulnud, ent pea poole miljoni euro võrra sai lotoga rikkamaks Jõgevamaal elav eakas naine.

Ehkki Eesti Loto andmeil ostsid eestlased möödunud aastal lotopileteid rohkem kui aasta varem, ei olnud ühelgi tartlasel sedavõrd palju õnne, et lotoga suure summa oleks võitnud. Viimane suurem võit tuli Tartumaale 2022. aasta 15. novembril, kui neljakümnendates eluaastates mees võitis Bingo jackpot'iga üle 573 600 euro. Kahe mänguväljaga pileti oli ta soetanud internetist kaheks loosimiseks.

Küll aga võitsid tartumaalased mullu natuke väiksemaid summasid, näiteks Jokkeri lotoga 30 000 eurot suisa neli korda. Lisaks keerutas päev enne jõulupühi SuperSummi kiirloterii stuudiomängu loosirattaga endale 35 000 eurot kolmekümnendates aastates tartlanna. Eelmisel aastal tuli Eesti Loto õnnemängudega Tartumaale 37 üle 5000-eurost võitu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles