juhtkiri Kuhu tiivad kannavad?

Tartu Postimees
Copy
Täna öösel Helsingist õhku tõusnud Finnairi lend maandus Tartu lennujaamas kell 1.04 ohutult ja ilma probleemideta.
Täna öösel Helsingist õhku tõusnud Finnairi lend maandus Tartu lennujaamas kell 1.04 ohutult ja ilma probleemideta. Foto: Kristjan Teedema

Eile hommikul läks Tartust Helsingi lennukile 15 inimest, päevasele lennule oli pileti soetanud 22. See oli viies päev, kui Tartu on jälle rahvusvahelise lennuliikluse kaardil: registreeri end Ülenurmes lennule, loovuta kohver ning lenda või Singapuri ja Sydneysse.

Muidugi ei ole paarkümmend inimest lennu kohta mingi edulugu, lennuk on 68-kohaline. See näitab aga, et oli neid, kes seda liini vajasid ja ootasid, aga ilmsesti nõuab uue – või taastatud – reisimisvõimaluse omaks võtmine aega. Nagu ütlevad asjatundjad, saab pärast esimese kuu möödumist hakata tegema mingeid tõsisemaid järeldusi.

Praegused põgusad muljed ütlevad, et lennujaamas on rohkem kuulda eestikeelset jutlemist, eeskätt lendavad kohalikud inimesed. Torkab silma, et vastu ootusi on menukamaks osutunud mitte varahommikune lend, nagu arvati koroonaeelsele kogemusele tuginedes, vaid hoopis päevane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles