Väga tundlik laps: näpunäited, mis aitavad tal harjuda oma toas üksi magama

Sisuturundus
, reklaamartiklite toimetaja
Copy
Foto: pexels.com

Ainult vanemad, kes kasvatavad emotsionaalselt tundlikke lapsi, saavad aru, kuidas teatud muutused võivad mõjutada nende laste sisemaailma. Sellistel lastel võib olla suurem emotsionaalne reaktsioonivõime, mis muudab uude keskkonda integreerumise raskemaks. Lisaks sellele, et laps püüab harjuda lasteaiaga ja uue sotsiaalse keskkonnaga, mõtlevad vanemad sellele, kuidas seada lapse magamistuba eraldi. Väga tundlike laste vanemate jaoks võib aga üleminek üksi oma toas magamisele olla raske ja aeganõudev protsess. Niisiis, selles artiklis vastame:

  • kust alustada;

  • kuidas rääkida ülitundliku lapsega;

  • kuidas luua lapsele atraktiivne keskkond?

Esimene samm

Selle asemel, et oodata kiiret muutust, laske lapsel järk-järgult oma ruumi tundma õppida. Alustage sellest, et veedate üha rohkem aega oma lapse toas: mängige koos, tehke harivaid tegevusi, lugege. Luues keskkonna, mis soodustab loovust ja kujutlusvõimet, panete oma lapse end turvaliselt tundma. Väga tundlikke lapsi on sageli õnnistatud rikkaliku sisemaailmaga ning nad võivad nautida kunsti või muusikaga seotud tegevusi, mis soodustavad eneseväljendust ja emotsionaalset turvalisust.

Teine samm

Foto: pexels.com

Ärge unustage pidada oma lapsega positiivseid vestlusi muutustest. Küsige, kuidas ta end tunneb, ja andke talle teada, et ärevust või hirmu tunda on normaalne. Reageerige empaatiliselt ja mõistvalt, rõhutades oma toas magamise eeliseid ja väljendades usaldust lapse võime suhtes selle uue kogemusega toime tulla.

Kolmas samm

Kui tegemist on teie lapse toaga, laske tal oma ruumi kujundamisel kaasa rääkida. Pakkuge näiteks, et ta saab valid oma lemmiktegelastega voodipesu või pidžaama või et loete lapsele ette tema valitud muinasjuttu, andes talle kontrolli ja omandiõiguse tunde. Laske ka oma lapsel korraks reeglitesse panustada, näiteks leppida kokku, millal on aeg mänguasjad ära panna ja puhkama minna. Lisage magamamineku ajal rahustavaid tegevusi, näiteks soe vann, et aidata lapsel lõõgastuda ja end paremini tunda.

Kuid pidage meeles, et selleks, et teie laps harjuks oma toas magama, ei tohiks te teha järeleandmisi ega muul viisil rutiini ja reegleid rikkuda. Kui teie laps järgib järjekindlat rutiini, tunneb ta end uues magamiskeskkonnas peagi turvaliselt.

Kuidas luua hubane keskkond?

Samuti saate vähendada hirmu ja usaldamatust, kui teete oma lapse toast hubase ja kutsuva ruumi, sisustades selle tuttavate ja lohutavate esemetega, näiteks lemmikpluusi, värviliste maalide või valgustatud seinakaunistustega. Eriti tasub kaaluda öist valgustust: näiteks loomakujuline dekoratiivne lamp pehmendab atmosfääri ja aitab ületada hirmu pimeduse ees. Alates atraktiivsetest lühtritest ja kvaliteetsetest voodipesukomplektidest kuni mänguliste dekoratsioonideni teie lapse toa jaoks, otsige FORMADORE e-poest hoolikalt valitud tooteid oma lapse unistuste tuppa.

Ole kannatlik

Foto: pexels.com

Lisaks nendele nõuannetele ärge unustage pidevalt näidata oma lapsele, et tal on turvaline olla ning ta on armastatud, isegi kui ta magab teises toas. Eriti tundlikel lastel võivad olla hirmud, mida nad ei suuda oma vanematele edasi anda, seega on oluline jääda kogu koolitusprotsessi jooksul kannatlikuks ja mõistvaks. Andke oma lapsele teada, et olete tema jaoks olemas, kui ta midagi vajab, ning hinnake tema pingutusi, kiites ja julgustades teda. Just teie loodud side annab suurima usalduse, mis aitab väga tundlikul lapsel ületada kõik probleemid.

Copy
Tagasi üles