Kliinikumi patsiendid saavad laborianalüüse anda nüüd ka kodulähedases haiglas

Tartu Postimees
Copy
Kui näiteks vereanalüüse sai varem anda Tartus kohapeal, siis nüüd on kliinikumi ja teiste Lõuna-Eesti haiglate laborite koostöös see võimalik ka kodulähedases haiglas.
Kui näiteks vereanalüüse sai varem anda Tartus kohapeal, siis nüüd on kliinikumi ja teiste Lõuna-Eesti haiglate laborite koostöös see võimalik ka kodulähedases haiglas. Foto: Tairo Lutter

Märtsist on Tartu ülikooli kliinikumi patsientidel võimalik anda laborianalüüse mugavalt enda kodulähedases haiglas, mis muudab patsiendi raviteekonna kiiremaks ja mugavamaks.

Kui senine praktika nägi ette, et kliinikumi patsient annab eriarsti määratud laborianalüüsid – näiteks vereanalüüsid – Tartus kohapeal, siis nüüd on kliinikumi ja teiste Lõuna-Eesti haiglate laborite koostöös see võimalik ka kodulähedases haiglas.

«Nii arvestatakse raviteekonnal senisest enam patsiendi ajakuluga ning terviseseisundi keerukusega. Näiteks, kui pikema perioodi jooksul tuleb ravi jälgimiseks anda vereanalüüse, ei pea selleks enam spetsiaalselt sõitma Tartusse, vaid seda on võimalik teha seal, kus on mugavam,» rääkis Tartu ülikooli kliinikumi ühendlabori juhtiv bioanalüütik Pille Mee.

Laborianalüüse saab anda Viljandi, Põlva, Valga ja Lõuna-Eesti haigla laborianalüüside kabinettides. «Tänu nimetatud haiglate ühisele infosüsteemile eHL on eriarstil patsiendi analüüsi tulemused teada juba selleks hetkeks, mil patsient pöördub vastuvõtule, ravile, uuringule või protseduurile,» tutvustas muudatuse eeliseid Pille Mee.

Haiglate raviarstid saavad analüüse tellida elektroonilise haigusloo kaudu tavakorras. Patsientidel ei ole vaja analüüsi andmiseks teha muud, kui määratud päeval sobivasse analüüsikabinetti kohale minna, tuvastada end ID-kaardiga ning väljatrükitud meelespea olemasolul esitada ka see. Patsiendi analüüsi tulemused edastatakse automaatselt haiglasse, kust teda suunas eriarst, ning niisamuti terviseportaali.

Lõuna-Eesti haiglate laborianalüüside kabinettide asukohad

  • Tartu ülikooli kliinikumi kabinet

L. Puusepa 8, J-korpus, II korrus, ruum J2109

Vastuvõtuaeg E–R 8–16

  • Põlva tervisekeskuse kabinet

Uus 2, II korrus, ruum 210

Vastuvõtuaeg E–R 8–14 (lõuna 11.30–12)

  • Valga haigla labor

Peetri 2, 0 korrus, ruum C047

Vastuvõtuaeg E–R 7.30–13.30 (lõuna 11–11.30)

  • Lõuna-Eesti haigla labor

Meegomäe küla, Võru maakond

B-korpus, IV korrus, ruum B413

Vastuvõtuaeg E–R 8–15

  • Viljandi haigla labor

Pärna tee 3, Jämejala küla, Viljandi maakond

I korrus, ruum C101 (kabinetti sisenemiseks võtke järjekorranumber)

Vastuvõtuaeg E–R 8–15.30

Allikas: Tartu ülikooli kliinikum

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles