GALERII ja VIDEO NATO masinad jõudsid ringreisiga Tartusse

Uuendatud 1. aprill 2024, 20:23
Copy

Tänavu möödub 20 aastat Eesti liitumisest NATOga ning samuti tähistal allianss oma 75. aastapäeva. Sellepuhul korraldatakse üle Eesti kogukonnapäevi. Tartus sai põnevate inimeste ja masinatega tutvuda täna.

Suuremast militaartehnikast saab näha jalaväe lahingumasinat Warrior, mitmikraketiheitjat M270 MLRS ja soomusmasinat Griffon. Lisaks sellele olid kohal ka kaitseväe väiksemad autod, näiteks meditsiiniauto, mille sees kanderaamil oli õppenukk Albert.

Lisaks sellele, et Albert väga tõetruult inimese moodi välja nägi, käis tal otsast jalg, mille eemaldamisel sai näha üsna realistlikku pilti sellest, milliseid vigastusi rindel saadakse. Et olukord oleks veelgi tõetruum, siis alles jäänud jalaosa ka liikus.

Maitsta sai ka Briti vägede välikokkade valmistatavat, mis oli üsna erinev sellest, mida pakkusid Eesti kaitseväelased. Eestlased andsid maitsta toitu, mis peitub kaitseväe toidupakkides, britid aga pakkusid hoopis pisemaid pitsasid.

Enim huvilisi meelitas enda ümber siiski Briti maaväe orkester Pipes and Drums, kes koos tantsijatega pakkusid linlastele meeleoluka šõu.

Kuigi tavapäraselt on NATO kohalolu üsna keeruline tajuda, siis eriti praegustel segastel aegadel tekitab teadmine, et keegi tuleb vajadusel appi, turvatunnet.

«NATO seisab kindlalt rahu ja ühiste väärtuste eest ning meie oleme osa sellest olnud 20 aastat. Tänane NATO on tugevam kui kunagi varem. See tugevus ei tulene ühestki üksikust riigist, vaid 32 riigi ühisest panusest ja solidaarsusest,» ütles Eestis paikneva NATO staabielemendi ülem mereväekapten Peeter Ivask.

Ringreisi järgmine peatus on Võru, seejärel minnakse Pärnusse ja siis Tallinnasse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles