Tartlased noppisid Itaalia koorikonkursilt grand prix'

Egeli Raudmäe
, ajakirjanik
Copy
E STuudio kammerkoor osales võistlusel kahes kategoorias ja edukad oldi mõlemas.
E STuudio kammerkoor osales võistlusel kahes kategoorias ja edukad oldi mõlemas. Foto: Erakogu

24.–28. märtsil toimus Itaalias Riva del Gardas rahvusvaheline koorikonkurss, kus võidutses Tartus tegutsev E STuudio kammerkoor, dirigentideks Külli Lokko ja Karita Käesel.

E STuudio kammerkoor võistles segakooride kategoorias, kus saavutati esimene koht, ning vaimuliku muusika kategoorias, kus saadi teine koht. Suurima triumfina saavutati ka konkursi kõige magusam võit, grand prix ehk üldvõit. 

Juba 17. korda toimuval Concorso Corale Internazionale koorikonkursil võistles tänavu seitsmes kategoorias kokku 15 koori Itaaliast, Tšehhist, Lätist, Rootsist, Saksamaalt, Iirimaalt, Ungarist, Norrast ja Sloveeniast.

E STuudio kammerkoor astus tugevas konkurentsis võistlustulle segakooride ning vaimuliku muusika kategoorias. Kolme päeva vältel esitati kümme teost. San Giuseppe kirikus kõlas nii Arvo Pärdi ja Veljo Tormise looming kui ka Charles Villiers Stanfordi, Michael Ostrzyga, James McMillani ja teiste tuntud heliloojate teoseid.

Konkursi üldvõitja valiti välja kümne koori seast ning grand prix’ tõid E STuudio kammerkoorile Mart Saare ja Michael John Trotta teoste esitus.

Konkursi žürii, kuhu kuulusid koorimuusika eksperdid Saksamaalt, Sri Lankalt ja Itaaliast, kiitsid E STuudio kammerkoori silmapaistvat saavutust ja lummavaid etteasteid.

E STuudio kammerkoor, varasema nimega E STuudio noortekoor, on tegutsenud 2013. aastast. 2018. aastast laulab E STuudio kammerkoor E STuudio koori- ja tantsukooli juures, mille asutas koori dirigent Külli Lokko. Koor on Eestit ja Tartu linna esindanud ja märkimisväärseid tulemusi saavutanud mitmel rahvusvahelisel kontserdil ja konkursil USAst Austraaliani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles