Tartu hokimehed igatsevad oma jäähalli

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Kalev-Välk rõõmustas eelmisel pühapäeval Kohtla-Järvel võidu üle ustavate fännide ees kõhuli liueldes.
Tartu Kalev-Välk rõõmustas eelmisel pühapäeval Kohtla-Järvel võidu üle ustavate fännide ees kõhuli liueldes. Foto: Tanja Jatšenko

Teist aastat järjest võitis Eesti meistritiitli jäähokis Tartu esindusmeeskond Kalev-Välk, kui kolme võiduni peetavas finaalseerias võideti Kohtla-Järvel kolmandat korda võõrustajat Viru Sputnikut 5:3.

Finaalseeria esimese ja kolmanda mängu võitsid tartlased 3:2 ja 8:2, kuid teises kohtumises õnnestus kohtlajärvelastel vastaste hoog 2:1 maha suruda.

Pühapäeval kodujääl tegutsenud Viru Sputnik kontrollis olukorda neljandas finaalmängus kuni viimase kolmandiku keskpaigani. Veel 51. minutil juhtisid kohtlajärvelased 3:1. Siis aga võõrustajad murdusid ning Kalev-Välk lõi arvulisest ülekaalust kahe minutiga kaks väravat, viigistades seisu.
Välgu resultatiivseim ründaja oli kolme tabamusega Ilja Iljin.

«Tunne on siiani hea,» ütles eile Välgu kaitsja Igor Savvov, «ega ei oskagi seda muud moodi sõnastada.»

Eelmisel hooajal võidutsenud Välgu tiitlikaitsja rolli ei pidanud ta kuigi määravaks, sest nimetas iga põhiturniiri ja kohamängude kohtumisi omapärasteks, mida ühe puuga lüüa ei saa.

Samas läks Tartu Kalev-Välgul põhiturniir väga hästi, sest 24 mängust võideti 20 ja juba enne kaht viimast mängu oli teada, et pärast nelja ringi on kindel võit nende. Nii õnnestus ka poolfinaalseeria vastaseks saada põhiturniiril neljandaks jäänud Tallinna Viiking Sport, kes alistati samuti nelja kohtumisega.

Koondis koguneb

Kuigi meistriliiga on selleks aastaks läbi, ei lähe litrid ja kepid tolmu koguma. Et vormi hoida, jätkatakse aprillis kahe treeninguga nädalas. Välgu treener Anatoli Zahharov sõnas, et võimaluse korral osaletakse kuu lõpus ka mõnel välismaisel turniiril.

Eile, kui Tartu Postimehel õnnestus tabada Igor Savvov, valmistus mees Tallinnas rahvuskoondise kogunemiseks. Välgu meestest on koondisekandidaate kuus, kuid lõplikud koondise liikmed selguvad järgmisel nädalal, kui laager saab läbi ja treenerid otsuse langetavad.

Savvov ei osanud ennustada, kuidas treenerid otsustavad, kuid avaldas lootust, et ehk leiab ennast koondise nimekirjast vähemalt viis Tartu hokimeest, kes sõidavad 12.–18. aprillini Islandile Reykjaviki jäähoki maailmameistrivõistluste teise divisjoni A-grupi turniirile litrit taga ajama.

Eestiga samas grupis on Serbia, Horvaatia, Islandi, Uus-Meremaa ja Hispaania rahvuskoondis.

Jääajast puudu

Kahest järjestikusest võidust hoolimata on Tartu hokimängijatel mure tuleviku pärast. Savvov rääkis, et sel hooajal oli neil tugev meeskond ja kõik läks nagu sooviti, aga seda ei tea keegi, mida järgmised hooajad toovad.

Hokimängijad sõltuvad tihti sellest, kui palju neil õnnestub saada trenniaegu Lõunakeskuse jääl, sest Tartu jäähoki esimene ja tõsiseim probleem on jäähalli puudumine. «Jäähall on olulisim perspektiivi mõttes, sest jäähoki on populaarne just laste seas,» rääkis Zahharov, «ilma korraliku jäähallita on raske kiiret arengut oodata.»

Jäähallist tunnevad puudust ka Tartu Kalev-Välgu fännid, kes sõpradest ja perekonnaliikmetest koosneva meeskonnaga üle Eesti kaasas käivad. Tulihingeline hokisõber Anna Makarova sõnas, et kuigi tänu meeskonna oskusele publikule tõelisi elamusi pakkuda on hoki ülikoolilinnas endiselt populaarne, võiks hokimeestel siiski olla oma jäähall, sest publikut on mängudel tihti rohkem kui kohalikus jalgpalliliigas.

Tartu Kalev-Välk on kuuel korral olnud Eesti meister ja karikavõitja jäähokis.

Eesti jäähoki meistriliiga 2011/2012 lõppjärjestus

1. Tartu Kalev-Välk

2. Kohtla-Järve Viru Sputnik

3. Tallinna Viiking Sport

4. Tallinna HC Panter Purikad

5. Narva PSK

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles