Lõuna-Eestis soosib ilm kevadlillede istutamist, mujal võiks sellega veel oodata

Jens Raavik
, ajakirjanik
Copy
Tartu külje all Lohkvas Juhani puukoolis ootavad praegu sarvkannikesed rohenäppe, kes need enda kodu juurde silmarõõmuks istutaksid.
Tartu külje all Lohkvas Juhani puukoolis ootavad praegu sarvkannikesed rohenäppe, kes need enda kodu juurde silmarõõmuks istutaksid. Foto: Sille Annuk

Kevadpäike on tudengilinnas suurema osa lumest edukalt ära sulatanud ning paiguti kahekohalised arvud termomeetri plusspoolel ei luba rohenäppudel toas aknast muru kasvamist jälgida. Kas praegu juba võib taimi istutama hakata ja mida esimesi kevadlilli mulda pistes silmas pidada?

Mõnusalt soe märtsi lõpp ning suure reede pikk nädalavahetus on parim aeg aias siblima hakata, teha ära kevadkoristus ning miks mitte juba ka mõni lilleõis istutada, arvab Põlvamaal asuva Kanepi aiandi juht Margus Vahtramäe.

«Võõrasemade istutamiseks on praegu ideaalsed ilmad. Need lilled kannatavad ka öösel mõned miinuskraadid ära, kui peaks veidi jahedamaks minema,» ütles ta. «Eriti kodumaised võõrasemad, mis on saanud jaheda käes karastada.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles