Elron taotleb Riia rongile luba, Tartu linn tegeleb turundusega (7)

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Valga-Tartu ja Valga-Riia diiselrongid Valga vaksalis. Kui plaan vett vedama ei lähe, saab oktoobris juba Elroni rongiga Tartust Riiga.
Valga-Tartu ja Valga-Riia diiselrongid Valga vaksalis. Kui plaan vett vedama ei lähe, saab oktoobris juba Elroni rongiga Tartust Riiga. Foto: Pärnu Postimees

Tartu–Riia rongiliini avamine edeneb, kuid teosammul. Elron asub nüüd läbi rääkima Läti partneriga, et meie oranžid reisirongid ehk «porgandid» võiksid Läti raudteel sõita. Samal ajal valmistab Tartu linnavalitsus koos teiste omavalitsustega ette rongiliini turundusplaani. 

Elron allkirjastas lepingu Läti ettevõttega SIA Baltijas Sertifikācijas centrs (Baltic Certification Centre Ltd), mis alustab ettevalmistusi, et Stadler Flirti reisironge saaks sertifitseerida Läti raudteedel opereerimiseks.

Tartu–Valga–Riia reisirongiühendus on kavas koostöös kliimaministeeriumi, regionaal- ja põllumajandusministeeriumi, Tartu linna ning Läti koostööpartneritega avada tänavu oktoobris, kinnitas Elroni juhatuse liige Märt Ehrenpreis.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles