Tartu Veevärgi juht: on olnud võimas sõit, aga tulevik pole varjudeta (3)

Jüri Saar
, arvamustoimetaja
Copy
See ei ole lühike aeg siin olnud, tõdeb 30 aastat Tartu Veevärki juhtinud Toomas Kapp. «Pean küsima, kas ma rohkem annan või võtan, kas olen selle koha peal parim. Päris pensionini ma siin kindlasti ei ole,» lisas ta.
See ei ole lühike aeg siin olnud, tõdeb 30 aastat Tartu Veevärki juhtinud Toomas Kapp. «Pean küsima, kas ma rohkem annan või võtan, kas olen selle koha peal parim. Päris pensionini ma siin kindlasti ei ole,» lisas ta. Foto: Kristjan Teedema

Hiljuti sai Toomas Kapil (56) täis 30 aastat Tartu Veevärgis, suurema osa sellest ajast on ta olnud linnale kuuluva aktsiaseltsi Tartu Veevärk juhataja. Kui ta tööd alustas, voolas kogu Tartu solk otse Emajõkke ja tavaline taks oli üks suur veeavarii päevas. See oli üks teistsugune ettevõte ja teistsugune linn.

Mis on vee juures huvitav?

Elu. Vees on elu. Järjest tuleb juurde teadmisi, kui palju elu ja aineid võib olla vees. Tavaline inimene mõtleb, et vesi, H2O, see on ju puhas. Aga tegelikult on vees terve Mendelejevi tabel. Midagi tuleb loodusest, midagi lisab inimene oma tegevusega.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles