Maadleja tegi ühel maailma suurimal turniiril rekordi

Henn Uuetoa
, ajakirjanik
Copy
Englase maadlejatest pidas päeva jooksul enim matše ­Artemi Jeremejev.
Englase maadlejatest pidas päeva jooksul enim matše ­Artemi Jeremejev. Foto: Erakogu

Enam kui 2700 noort maadlejat ligi 40 riigist ja üle 300 klubi kogunes möödunud nädalavahetusel Tallinnas Unibet Arenasse, kui korraldati Euroopa suurim avatud maadlusturniir Tallinn Open. Teiste seas astus matile ka 13 Tartu Kalev-Englase Kreeka-Rooma maadlejat, kes koos sõpradega Ameerikast saavutasid klubina seitsmenda koha.

Ühe noore esitus jõudis ka rekordiraamatusse. Tartlaste parima tulemuse eest hoolitses ​Artemi Jeremejev (U13, –42 kg), kes võitis kaheksa matši. Ajalooliseks osutus aga see, et varem pole keegi Englasest seda suutnud teha ühe päeva jooksul. Jeremejevil tuli leppida ka ühe kaotusega, kuid kokkuvõttes tähendas see mitmekümne osaleja seas siiski teist kohta.

Et võistlejaid oli palju teisteski vanuse- ja kaaluklassides, said medali kaela koguni kuus sportlast. Nii teenisid medali ka neljandana lõpetanud Damir Jeremejev (U13, –26 kg) ning ta klubikaaslane Markos Kannela (U13, –53 kg). Lisaks tulid viiendaks Renar Joonas (U20, –97 kg) ning Jarek Borgmann (U20, –130 kg).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles