Spordi lühiuudised

Henn Uuetoa
, ajakirjanik
Copy
Punase vapiga karateklubi Falco sportlasi oli Eesti meistrivõistlustel tules 35, mis on klubi viimase 11 aasta suurim koosseis.
Punase vapiga karateklubi Falco sportlasi oli Eesti meistrivõistlustel tules 35, mis on klubi viimase 11 aasta suurim koosseis. Foto: Kristjan Teedema

Lõppenud nädalavahetusel olid võistlustules edukad nii ülikoolilinna karatekad, sulgpallurid kui ka rühmvõimlejad. 

Karatekad olid võidukad, kui i-le jäi täpp panemata

Eesti karateklubide sportlased kogunesid laupäeval Tartusse A. Le Coqi spordimajja, et välja selgitada 2024. aasta Eesti meistrid kumite stiilis. Kokku astus tatamidele 183 sportlast 15 klubist, kellest suurima medalisaagi kogus Tartus tegutsev karateklubi Falco.

Neid esindas Eesti meistrivõistlustel 35 sportlast, mis on Falco juhataja ja treeneri Lauri Mengeli sõnul nende suurim koosseis viimase 11 aasta jooksul. Pea sama palju kogunes Falcole ka medaleid, täpsemalt 33. Neist üheksa olid kuldsed, 13 hõbedad ning üksteist pronksikarva. 

Kuigi medalite arvu poolest tegid tartlased konkurentidele silmad ette, ei tähendanud see klubide arvestuses esimest, vaid hoopis kolmandat kohta. Võitis Tallinna klubi Budo ning teiseks tuli samuti pealinnas tegutsev Yoshinmon. Nende sportlased teenisid kirkamaid medaleid vastavalt 16 ja kümme.

Falco juhi Lauri Mengel sõnas, et tal oli medalirekordi üle küll hea meel, kuid leidis, et palju finaale lõppes klubile ebasoodsalt. Täpsustuseks märkis ta, et kuna võistlejad on omavahel varemgi matše teinud, olid vastase nõrgad ja tugevad küljed üksteisele teada, misläbi said määravaks psühholoogilised aspektid. «Me tegime väga hea võistluse, aga mitme kategooria juhul on tunne, et i-le jäi punkt panemata.»

Sulgpallurid jõudsid välismaal kõrgesse mängu

Tartust pärit sulgpallurid Kristin Kuuba ja Catlyn Kruus võistlesid möödunud laupäeval vastavalt Poolas ja Austrias ning kui Kuuba võitis medali, siis Kruus aitas oma koduklubi liiga finaali.

Triitonlanna Kristin Kuubale (BWF 53.) tähendas Poola lahtistel osalemine kolme ja poole kuu pikkuse võistluspausi lõppu. Naasmine oli edukas, sest ta jõudis ainsa eurooplasena poolfinaali.

Esmalt oli Kristin Kuuba reedel peetud avaringis parem taanlannast Amalie Schulzist ning teises ringis pidi tartlanna paremust tunnistama Austraalia esireket ja kolmandas Aserbaidžaani esindaja Keisha Fatimah Az Zahra. Kuuba teekond lõppes aga laupäeval poolfinaalis ehk kolmanda-neljanda kohaga, sest tal tuli tunnistada Indiast pärit Tanya Hemanthist (BWF 82) 21:16 ja 21:7 paremust.

Samuti oli laupäeval võistlustules Catlyn Kruus ning tema koduklubi Askö Traun, sest Austria 1. Bundesliiga poolfinaalis tuli kohtuda Union BSC Wolfurtiga.

Catlyn Kruusi osalusel noppis tema klubi viiest võidupunktist kaks. Üksikmängus võitis tartlanna Michaela Mathise 21:11, 21:9 ning koos Rumeenia sulgpalluri Florentina Constantinescuga saadi naispaarismängus 21:11, 21:17 jagu külaliste paarist Michaela Mathis – Anna Hagspiel.

Finaalis kohtub Kruus ja tema koduklubi põhiturniiri teisena lõpetanud ASV Pressbaum Badmintoniga. 

Rühmvõimlejad olid kodusel võistlusel edukad

Tartus toimusid laupäeval spordiselts Kalevi korraldamisel lahtised meistrivõistlused rühmvõimlemises, mis möödusid võimlemisklubide Janika ja Rütmika rühmadele edukalt.

Janika klubist jõudis poodiumile seitse ning Rütmikast viis rühma. Kõrgeimas ehk meistriklassis saavutasid kulla Rütmika Siidisabad, teiseks tulid Janika rühma Violett võimlejad. Kolmandale kohale tuli Janika rühm Diente.

Võimlemisklubist Janika jõudsid poodiumile veel Minella (noorteklassi A-grupi 1.), Ariella (lasteklassi A-grupi 1.), Mimoos (miniklassi A-grupi 3.), Rubiin (juuniorklassi B-grupi 2.) ning Delinda (lasteklassi B-grupi 1.).

Võimlemisklubist Rütmika jõudsid kolme parima sekka veel aga Rebasesabad (juuniorklassi A-grupi 1.), Lily (noorteklassi A-grupi 2.), Rosabella (miniklassi A-grupi 3.) ning Kassikäpad (juuniorklassi B-grupi 3.).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles