Vikipeedia kasutajad saavad mõnda aega võistelda spordilugude kirjutamises

Tartu Postimees
Copy
Võistlus rullub lahti Vikipeedias, kus osalejatel tuleb spordilugusid täiendada.
Võistlus rullub lahti Vikipeedias, kus osalejatel tuleb spordilugusid täiendada. Foto: imago stock&people

Täna algas enam kui kuu aega kestev artiklivõistlus «Spordi lugu», kus osalejatel tuleb täiendada või laiendada Vikipeedia artikleid, mis käsitlevad olümpiamängude kavas olevate spordialade ajalugu Eestis. Parimad saavad spordiajaloo kajastamise eest ka rahalise preemia. 

Seesugust võistlust korraldavad Eesti spordi- ja olümpiamuuseum ning mittetulundusühing Wikimedia Eesti. Lisaks toetavad Eesti olümpiakomitee ja kergejõustikuliit.

Võistluse mõte on teha meie spordikangelaste saavutused laiemale avalikkusele kättesaadavaks. «Meie eesmärk on innustada osalejaid uurima ja kajastama mitmekülgselt Eesti spordiajalugu ning tõsta esile olulisi sündmusi ja isikuid meie spordimaailmas,» põhjendas spordimuuseumi kogude arendusspetsialist Maris Mägi.

Võistluse reeglid ning info on artiklisse kirja pannud Vikipeedia. Üks peamine kriteerium on näiteks see, et toimetamist ootavad spordimuuseumi nimekirja lisatud artiklid, mille valikukriteeriumiks olid tali- ja suveolümpiamängude kavas olevad spordialad.

Keskenduda tuleb spordiala tervikajaloole, ka olümpiamänge puudutavale teabele, kuid hindamisele läheb kategooriasse «Ajalugu Eestis» lisatud uus info.

Artiklivõistluse auhinnafond on 1000 eurot, mis jagatakse parimate osalejate vahel. Lisaks panevad eriauhinnad välja olümpiakomitee ja kergejõustikuliit.

Võistluse käigus loodud ja täiendatud artikleid hindab neljaliikmeline žürii, kuhu kuuluvad  spordi- ja olümpiamuuseumi, MTÜ Wikimedia Eesti, olümpiakomitee ja kergejõustikuliidu esindajad.

Parimate tööde autorid valitakse välja 13. mail.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles