Poliitiku Loone Otsa ja EKRE teed lähevad lahku (5)

Aime Jõgi
, ajakirjanik
Uuendatud 24. märts 2024, 15:24
Copy
Poliitik Loone Ots Postimehe kultuuriteemalisel valimisdebatil Kuku klubis aasta tagasi.
Poliitik Loone Ots Postimehe kultuuriteemalisel valimisdebatil Kuku klubis aasta tagasi. Foto: Mihkel Maripuu

Tartu linnavolikogu liige Loone Ots teatab sotsiaalvõrgustiku postituses, et tema ja EKRE ühine tee on otsa saanud.

«Head sõbrad! Tänan kõiki, kes nende aastate vältel on mind toetanud, minusse uskunud, minu poolt hääletanud ja mitmel muul ilusal moel aidanud mind Eesti aadete eest seista,» seisab seal. «Palun neid, kes on olnud siin ainult minu kui poliitiku sõbrad, mind lahkesti oma sõbralistist kustutada. Nende üle, kes soovivad sõprust jätkata, olen südamest rõõmus.»

Küsimusele, miks ta lahkumisavalduse kirjutas ja mis on niisuguse otsuse taga, vastas Loone Ots, et ta ei kommenteeri, aga et Tartu linna volikokku jääb ta edasi.»

Tartu linnavolikogu EKRE fraktsiooni esimees Silver Kuusik on seda otsust toimetusele kommenteerinud nii, et ka tema ei tea põhjust, temal tülisid Loone Otsaga ei ole olnud ning ta on tänulik kogu töö eest. Loone Otsa iseloomustas Silver Kuusik eelkõige kui põhimõtetega inimest, kes poliitikasse ükskõikselt ei suhtu.

Tartu linnavolikogu opositsioonierakondadest jääb ekrelasi pärast Loone Otsa lahkumist kaheksa asemel nüüd alles seitse, Eesti 200-l on üheksa kohta ja Keskerakonnal kaks.

Tartu linnavolikogus on kokku 49 liiget. Koalitsiooni on teatavasti moodustanud Reformierakond, Sotsiaaldemokraatlik Erakond ja Isamaa.

Loone Ots on ka Eesti folklorist, õpetaja ja kirjanik.

Veebruarist 2019 kuni jaanuarini 2021 oli ta Isamaa liige. Jaanuaris 2021 astus Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna Tartu linna ringkonna liikmeks. Kuulus erakonna volikokku.

12. juunil 2021 valiti Loone Ots EKRE Tartu linna ringkonna üldkogul Tartu ringkonna juhatuse liikmeks ja Tartu linnapeakandidaadiks. Kohalikel valimistel sai ta 1277 häält ja osutus valituks Tartu linnavolikokku.

Ta kandideeris 2023. aasta valimistel riigikokku, kogus valimisringkonnas nr 10 (Tartu linn) 837 häält ning ei osutunud valituks.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles