Raeplatsi liuväli teenis kolme kuuga 80 tuhat eurot

Jens Raavik
, ajakirjanik
Copy
Neljapäevaks oli suurem osa uisuplatsi jääst sulanud ning reede jooksul viidi ka liuvälja toestanud kaubaalused purskkaevu ümbert minema.
Neljapäevaks oli suurem osa uisuplatsi jääst sulanud ning reede jooksul viidi ka liuvälja toestanud kaubaalused purskkaevu ümbert minema. Foto: Kristjan Teedema

Kevad algas küll juba mitme päeva eest, ent möödunud talveks rajatud uisuväljak pidi veel päikese käes sulama. Reedel said uisuväljaku all olnud kaubaalused platsilt minema ning «Suudlevate tudengite» purskkaevule pääsevad kõik taas poseerimiseks ja pildistamiseks ligi.

Uisuväljakut ja Tartu jõululinna korraldava Tiigi seltsimaja direktor Maarja Liba rääkis, et kõikide uisuväljaku kasutajate arvu kogu hooaja jooksul päris kokku liita ei saa, sest uisutatakse palju ka isiklike uiskudega. Ent uisulaenutusest laenutati kolme kuu jooksul (3.12.23–3.03.24) pea 16 000 paari uiske, mis tähendab, et uisulaenutuse omatulu on ligi 80 000 eurot. Selle sees on ka uiskude ja kiivrite laenutus ning uiskude teritamise teenus.

Kui veel enne uisuväljaku valmimist ütles Liba ERRile, et loodab Euroopa kultuuripealinna aasta esimestel kuudel ka varasemast rohkem uisutajaid näha, siis uisulaenutuse järgi seda siiski ei juhtunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles