A. Le Coqi juht: proua minister, limonaadimaksust on asi kaugel (1)

Jaanus Vihand
, A. Le Coqi juht
Copy
A. Le Coqi juht Jaanus Vihand
A. Le Coqi juht Jaanus Vihand Foto: Sille Annuk

Teeme ühe asja selgeks: terviseminister räägib avalikkusele järjepidevalt limonaadimaksust. Maksulaekumisest hakkab limonaad moodustama vaid kolmandiku. Teise kolmandiku moodustavad hoopis mahlad, smuutid ning spordijoogid. Ei, tegemist pole kaugeltki vaid limonaadimaksuga!

Terviseminister Riina Sikkut kirjutab oma arvamusloos (TPM, 20.3), et liigne suhkrutarbimine sillutab teeb ülekaalule ja sellepärast on ta teinud ettepaneku kehtestada limonaadimaks. Ta kinnitab, et limonaadimaksu eesmärk on vähendada suhkru tarbimist magustatud jookide arvelt.

Teeme ühe asja selgeks: terviseminister räägib avalikkusele järjepidevalt limonaadimaksust. Siinkohal tundub, et ametnikud ei saa ise lõpuni aru, mis kaupu maksustatakse. Ka eelnõu seletuskirjas on maksustatavate kaupade turumahud valesti kirja pandud. Näiteks mahlaturg on eelnõu järgi pea poole väiksem, kui on tegelikult. Karastusjookidena käsitletakse mitte ainult «limonaadi», vaid ka energiajooke, spordijooke ning vitamiini- ja maitsevett. Maksulaekumisest hakkab limonaad moodustama vaid kolmandiku. Teise kolmandiku moodustavad hoopis mahlad, smuutid ning spordijoogid. Ei, tegemist pole kaugeltki vaid limonaadimaksuga!

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles