Liikluses hobust auto taga jooksutanud loomaomanik võib trahvi saada (3)

Veiki Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Tartu Puiestee tänaval elav hobune Hermon näeb PTA spetsialistide sõnul välisel vaatlusel hea välja ning alakaalus ei ole.

 

 

 
Tartu Puiestee tänaval elav hobune Hermon näeb PTA spetsialistide sõnul välisel vaatlusel hea välja ning alakaalus ei ole.      Foto: Sille Annuk

Põllumajandus- ja toiduameti (PTA) töötajad vaatasid oma silmaga üle Tartus hobust pidava Tõnu Mägi koduaia, et anda hinnang looma elamistingimustele. Spetsialistid olid linnahobuse pidamise tingimustega üldiselt rahul, kuid veider treeningumeetod, kus omanik jooksutas hobust keset linnaliiklust kaubiku taga, võib suksu peremehele trahvi tuua.

Sotsiaalmeedias läks eelmise nädala esmaspäeval liikvele video, kus Tartus Puiestee tänaval aias elava Hermoni-nimelise raskeveohobuse omanik Tõnu Mägi veab looma treenimise eesmärgil lühikese köie otsas kaubiku taga keset liiklust.

Video all kommenteerisid mitmed hobusekasvatajad ja spetsialistid, et selline tegevus on looma vastu julm ning ebaõiglane. Samuti äratas klipp PTA spetsialistide tähelepanu, kes hobuseomanikku möödunud nädalal külastasid.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles