Tudengite ehitatud päikeseauto jõuab Tartusse (1)

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Eesti tiimi päikeseauto Solaride II Austraalia teedel.
Eesti tiimi päikeseauto Solaride II Austraalia teedel. Foto: Solaride

Eesti tudengite ehitatud päikeseauto solaride, mis saavutas maailmameistrivõistlustel päikeseautode võistlusel kolmanda koha, jõuab viimaks Tartusse.

 

Päikeseautode võistlustel osalemisest valmis täispikk dokumentaalfilm «Solaride: julgus teha võimatut», mis jutustab loo Eesti inseneeriatudengite võidukast sooritusest keerulisel päikeseautode maailmameistrivõistlustel Austraalias.

Seoses filmi kinno jõudmisega alustab ringreisi ka Solaride'i päikeseauto. Alates reedest, 22. märtsist on võimalik külastada päikeseautot Tartus, Lõunakeskuses. Auto on Tartus 22.–27. märtsini ning liigub edasi Pärnusse ja Kuressaarde.

Esimene peatuspaik oli Solaride autol Ülemiste keskus Tallinnas. 8. märtsist kuni 16. märtsini on päikeseauto Narvas Astri keskuses. 

Lisaks ringreisile toimub igas linnas ka koolinoortele mõeldud dokumentaali eriseanss. Tartu seanss toimub teisipäeval, 26. märtsil ning läbi eelbroneeringu on saalis kõik kohad täitunud pea kolmesaja huvilisega.

2023. aasta oktoobris toimunud Bridgestone World Solar Challenge oli ainulaadne ootamatu olukorra tõttu, kus kõik tiimid pidid ühel hetkel võistluse katkestama maastikupõlengute ja äärmiselt tugeva vastutuule pärast. Filmis selgub, kuidas Solaride sai hirmutava olukorraga hakkama ning kuidas Eesti tudengid ehitasid maailmameistrivõistlustel kolmanda koha väärilise päikeseauto.

«Eesti insenerid paistavad silma oma nutikuse, usina tööeetika, praktilise lähenemise, analüüsioskuse ja probleemide lahendamise võimekusega. Need väärtuslikud omadused on tõstnud Eesti insenerid maailmas kõrgelt hinnatud positsioonile ja mängivad olulist rolli mitmesugustes eluvaldkondades. Haridusprogrammid, nagu Solaride, pakuvad noortele inseneridele suurepärast võimalust kogeda keeruliste ettevõtmiste eduks vajalike kogemuste laia spektrit,» ütles Milremi tehnoloogiajuht Devid Liik.

See ei ole lihtsalt dokumentaalfilm päikeseautode maailmameistrivõistlustel osalemisest, vaid lugu Eesti tudengite unistuse täitumisest, ütles Solaride kolmanda hooaja tegevjuht Asso Soosalu. «Film näitab Eesti noorte tahet päriselt maailma muuta ja ise enda tulevikku luua.»

 Dokumentaalfilm linastus Apollo kinodes üle Eesti 4.–8. märtsini. Koolidel on endiselt võimalik vaadata dokumentaalfilmi ka pärast linastumist Apollo kino haridusliku programmi raames «Kool kinno».

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles